geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS18-icoon.jpg
In iOS 18 kan je jouw iPhone ook uitzetten via het Bedieningspaneel
In iOS 18 wordt het mogelijk om niet alleen het beginscherm (Home Screen) veel meer aan jouw smaak aan te passen, ook het bedieningspaneel (Control Center) heeft veel meer opties gekregen. Je hebt daarin niet alleen veel meer opties, maar kan daarin bijvoorbeeld de grootte van de knopen aanpassen.

Maar wat nog nauwelijks ergens vermeld wordt, is dat het voortaan ook mogelijk is om je iPhone via het bedieningspaneel uit te zetten.


Op iPhones met een Touch ID knop was het allemaal nog vrij overzichtelijk: de knop rechts aan de zijkant ingedrukt hield dan verscheen de ‘Zet uit’ schuifknop.

Maar met Face ID werd die knop voor Siri gereserveerd, voortaan moesten we de de zijknop en een van de volumeknoppen tegelijkertijd ingedrukt houden, totdat je de schuifknoppen op het scherm ziet en je vervolgens de  ‘Zet uit’ schuifknop weer kon gebruiken. Meer daarover op deze pagina.

In iOS 18 hebben ze bij Apple daarom ook een Power-knopje aan het Bedieningspaneel toegevoegd, dat is daarin voortaan rechtsboven te vinden. Het Bedieningspaneel wordt natuurlijk nog steeds op dezelfde manier opgeroepen als altijd in iOS, met een veegbeweging vanuit de rechterbovenhoek, waarna je in diezelfde hoek altijd de nieuwe aan/uit-knop vindt.


Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: Spooter
Wel fijn dat ik eindelijk die zaklamp eruit kan halen, hoe vaak ik die niet per ongeluk aan heb gezet (en hoe snel mijn accu toen leeg ging)...
geplaatst door: anraadts
@Spooter: gebeurde dat per ongeluk aanzetten dan vanaf het lockscreen of in Control Center?
geplaatst door: whaha
Ik vind het dan ook fijn om mijn telefoon ingesteld te hebben dat bijna niets werkt indien mijn telefoon vergrendeld is. Wanneer ie in je broekzak of tas zit dan is deze meestal vergrendeld en dan kan er weinig mee gebeuren.
Ik maak een uitzondering voor de widgets, want ik wil kunnen bellen zonder mijn telefoon te ontgrendelen. Ook spieken wat het weer is zonder 'in te loggen' vind ik erg fijn. Alleen probeer maar eens per ongeluk van links naar rechts te swipen terwijl je de telefoon niet in je handen hebt. Veel succes.

Leuk dat uitzetten weer makkelijk wordt overigens.
Keuzes maken de Mens