geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Monterey-icoon.jpg
macOS Monterey 12.4 en iPadOS 15.5: Universal Control niet meer bèta
Universal Control was één van de dingen die vorig jaar tijdens de WWDC werden aangekondigd en meteen op erg veel enthousiasme kon rekenen. Want het bedienen van een Mac en een iPad met dezelfde muis en toetsenbord is natuurlijk heel erg handig.

Maar we moesten nog lang geduld hebben, pas bij het uitkomen van de 12.3 update voor macOS Monterey en iPadOS 15.4 half maart kwam deze functie eindelijk beschikbaar. Maar kennelijk waren ze er bij Apple nog niet helemaal zeker van, want zowel op de Mac als op de iPad werd deze functie nog duidelijk als bèta aangemerkt.


Inmiddels heeft Apple de Release Candidates van zowel macOS 12.4 als iPadOS 15.5 voor ontwikkelaars beschikbaar gesteld, en daarin is het bèta-label helemaal van Universal Control verdwenen.

Kennelijk is de uitrol voor een veel groter publiek erg goed gegaan, en vinden ze bij Apple inmiddels dat het voldoende aan de standaarden voldoet om zonder dit label door het leven te kunnen gaan. Goed nieuws voor alle gebruikers, Universal Control zal zeker een vast onderdeel van macOS en iPadOS blijven.


Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: Smugmarty
Cool... wel even een nieuwe iPad kopen nog :)
Kind Regards, Smug.