geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/GoogleEarth-icoon.jpg
Indrukwekkende inzichten door timelapses in Google Earth
De ‘normale’ versie van Google Earth is al een tijd niet meer als app voor de desktop beschikbaar, als je die app wilt dan zal je voor de Pro-versie van Google Earth moeten kiezen. Maar dat betekent niet dat je geen toegang meer hebt tot Google Earth, dat werkt inmiddels gewoon in je browser.

Aan de versie in de browser is nu een indrukwekkende optie toegevoegd: timelapses. Hiermee kan je gerangschikt op thema’s op allerlei plekken ter wereld zien hoe die in de afgelopen 35 jaar veranderd zijn. Eén van de dingen die daarmee pijnlijk duidelijk worden is de opwarming van de aarde. Je kan in het thema Opwarmende Planeet (Warming Planet) voor je neus sneeuw en ijs zien verdwijnen. Maar ook de andere thema’s zijn zeker de moeite van het bekijken waard. 


Die andere thema’s zijn Veranderende Bossen (Changing Forests), Fragiele Schoonheid (Fragile Beauty), Bronnen van Energie (Sources of Energy) en Stedelijke Expansie (Urban Expansion). Deze vijf invalshoeken geven niet alleen een indrukwekkend beeld van de aarde, maar ook de invloed van de mens daarop en wat voor effecten dat heeft.

Wil je deze timelapses zien, dat kan op g.co/Timelapse. Eenmaal daar kan je ook de zoekbalk (“Search the planet”) gebruiken om willekeurig welke plek op aarde op te zoeken.

Daarnaast heeft Google ook meer dan 800 timelapse-video’s online gezet, zowel in 2D als in 3D, en die vind je allemaal op g.co/TimelapseVideos. #Google
Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.