Intel haalt Justin Long weer van stal
17 maart 2021 - 18:15   
geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/getamac.jpg
Intel haalt Justin Long weer van stal
Apple’s Get a Mac-commercials hebben zo’n cultstatus dat jongere mensen ze waarschijnlijk ook wel kennen. Tenminste, daar gaan ze bij Intel van uit, want daar hebben ze acteur Justin Long weer van stal gehaald voor een serie commercials die duidelijk daardoor geïnspireerd zijn.

Het geniale van Apple’s Get a Mac-commercials lag in het idee dat degene die steeds voor joker stond, de PC, gespeeld wordt door de acteur die het grappigst was. Justin Long was in die commercials de droge aangever, het was altijd John Hodgman die het als PC afmaakte. Dat is bij Intel waarschijnlijk niet goed doorgedrongen, want die proberen dit succes nu te herhalen met Justin Long in zijn eentje. Hieronder kan je zelf zien hoe goed dat gelukt is, of juist niet.Apple’s relatie met Intel

Naast het feit dat het nogal vreemd is dat Intel anti-Mac commercials uitbrengt terwijl Apple nog erg veel Macs met Intel processors verkoopt lijkt het de moeite om ook nog even stil te staan bij de geschiedenis. Intel zou de maker kunnen zijn van de processors in iPhones, iPads, enzovoorts, maar Paul Otellini, Intel’s CEO in die tijd, vond dat Apple niet genoeg bood en liet die kans lopen.

Achteraf praten is altijd makkelijk, maar inmiddels is duidelijk dat Intel daarmee de grootste kans op een fantastische toekomst mis is gelopen. En deze commercials kunnen erg hard proberen om de waarheid te verdoezelen, maar die is dat Apple komt met eigen processors voor de Mac omdat die van Intel niet meer voldoen voor de plannen van Apple.

De reacties op deze commercials zijn dan ook niet mals, de titel van dit artikel van Engadget spreekt boekdelen: Intel's new PC ads bring back the 'I'm a Mac' guy out of desperation.

Misschien moeten we gewoon Steve Jobs (en Phil Schiller) maar even aan het woord laten, hieronder het antwoord waarom we nooit “Intel inside” stickers op Macs hebben aangetroffen.
 #Intel #Commercial
Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.
Intel haalt Justin Long weer van stal
17 maart 2021 - 22:42    reactie #1
geplaatst door: imex
Op zich zijn de filmpjes leuk. Maar iedereen weet nu dat je voor 1000 dollar een M1 hebt die Intel PC's die meer dan het dubbele kosten naar de troon stoot. Als dan het eerste filmpje alleen over de kleur gaat... En de volgende films over all in one wat niets heeft te maken met Intel... Dan vraag ik me af wie je hier probeert over te halen voor welk product?
'They want to make the best computer'
Intel haalt Justin Long weer van stal
18 maart 2021 - 08:06    reactie #2
geplaatst door: MacFrankie
Het filmpje van de laptop en tablet in één is grappig, de rest is op z'n best niet heel erg slecht. En het is 100% gestolen: muziekje, de "Hello, I'm a ...", en de grappig bedoelde vergelijking. Bij de "I'm a Mac" vergelijking was het resultaat ook echt grappig, want de sullige PC maakte het af.

Hier is het een wedstrijdje backstabbing. Dat 99% van alle nu in gebruik zijnde Macs een Intel Core processor heeft is Intel waarschijnlijk ontgaan.

Ik weet niet of Apple hier actie tegen gaat ondernemen, misschien wel samen met hun reclamebureau en/of de componist van het ringtone-muziekje. En Justin Long kan er waarschijnlijk niks aan doen, hij zal wel geld nodig hebben. Sterkte Justin!
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
Intel haalt Justin Long weer van stal
18 maart 2021 - 09:50    reactie #3
geplaatst door: Rutger
Het zit Intel zo te zien behoorlijk dwars dat ze gedumpt zijn door Apple.

Snap de insteek verder niet zo want je kan deze filmpjes ook maken met een MacBook met Intel CPU en allerlei PC's met AMD CPU's dus wat zegt dit nu over Intel. Niks.
iMac (Retina 5K, 27-inch, 2017) | MacBook Pro (15-inch, 2016) | iPhone 12 Pro Max |  iPad Pro |  Apple TV (4th generation)
Intel haalt Justin Long weer van stal
18 maart 2021 - 15:22    reactie #4
geplaatst door: Tuvix
Well well, he's just a person...
Hem zullen ze niet meer vragen voor een toekomstige Apple ad  :tounge:
Bewerkt: 19 maart 2021 - 06:56 door Tuvix
Intel haalt Justin Long weer van stal
18 maart 2021 - 15:45    reactie #5
geplaatst door: interFACE
Ik begrijp die Justin Long wel, lekker gemakkelijk geld in het laadje. Wel jammer dat de commercials dusdanig slecht zijn. Ik denk dat met iets meer creativiteit wel een doel behaald had kunnen worden.

Vermoed daarbij zelfs dat geen enkele top-creatief zich hier aan heeft willen branden. Apple zet je gemakkelijk op een black-list.