geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Intel_Logo.jpg
Intel heeft niet begrepen hoe het terug moet vechten
Een paar dagen geleden kon je hier op MacFreak al lezen dat Intel de acteur Justin Long weer van stal had gehaald. Een vreemde beslissing want veel jonge mensen weten waarschijnlijk niet eens dat hij Mac was in de Get a Mac commercials, die draaiden tussen 2006 en 2009.

Maar onder de nieuwe CEO zijn ze er bij Intel kennelijk van overtuigd dat dit een goede aanpak is, inmiddels is er zelfs een aparte pagina met als titel Apple M1 vs Intel – Which Processor Is Right for You. De grote vraag lijkt hier vooral wie Intel hiermee wil overtuigen en waarom zo’n zwakke campagne toch gelanceerd werd. Daarom hieronder de Get a Mac campagne, met daaronder Microsoft’s antwoord.En nu we het hier toch over hebben, een commercial van Apple uit de tijd dat het tussen Apple en Intel nog allemaal koek en ei was.
 #Intel #Commercial
Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.
Intel heeft niet begrepen hoe het terug moet vechten
19 maart 2021 - 11:02    reactie #1
geplaatst door: Dick de Roos
Als ik Intel mag geloven, komt de M1 er niet zo goed af.
De vraag is natuurlijk: klopt dit wel?
En worden appels met wortelen vergeleken?
Intel heeft niet begrepen hoe het terug moet vechten
19 maart 2021 - 11:15    reactie #2
geplaatst door: Jakko W
worden appels met wortelen vergeleken?
Ja, dat worden ze. Intel wijst vooral op dingen die niks met de processor te maken hebben, maar met de computer als geheel of zelfs met de software die op het apparaat draait.

Vergelijk maar eens deze test:

Intel heeft niet begrepen hoe het terug moet vechten
19 maart 2021 - 12:09    reactie #3
geplaatst door: Sypie
Er staat zelfs een foute bewering in op de site van Intel "Which processor is right for you". Er wordt beweerd dat de M1 "Touch Bar Only" is en dat is niet zo. De MacBook air heeft geen Touch Bar.

Verder worden er programma's met elkaar vergeleken maar wordt er niet bij vermeld dat het om programma's gaan die al native op de M1 draaien.
Intel heeft niet begrepen hoe het terug moet vechten
19 maart 2021 - 13:05    reactie #4
geplaatst door: jef
De foto van de MacBook Pro is een 16" intel. :-D
En de foto van de MacBook Air M1 beneden op de pagina is ook een MacBook Pro intel.(audio jack plaats)

Mijn air M1 is ongelofelijk veel sneller dan mijn vorige air van 1 jaar geleden met intel.
Batterij is dag en nacht verschil.
De snappiness is enorm.
Intel heeft niet begrepen hoe het terug moet vechten
19 maart 2021 - 13:41    reactie #5
geplaatst door: anraadts
Intel heeft het over gaming, maar gamers kiezen voor AMD's Ryzen processors en videokaarten van  Nvidia (of eventueel AMD). Intel is daarin geen speler.

En de PS4, PS5, Xbox One en Xbox Series hebben allemaal AMD processors en videokaarten, terwijl de Nintendo Switch een ARM SoC van Nvidia gebruikt.

Intel's problemen zijn veel groter...
Intel heeft niet begrepen hoe het terug moet vechten
19 maart 2021 - 17:59    reactie #6
geplaatst door: doctor_apple
Ik ga zeker niet beweren dat Intel het nu zo goed heeft gedaan, want mijn inziens hebben ze dat namelijk absoluut NIET gedaan. Maar, zo zwart/wit is het verhaal natuurlijk nu ook weer niet.

Apple heeft niet een Processor geintroduceerd, maar een Silicon on Chip-ontwerp met ingebouwde GPU en vele andere onderdelen. Een beetje zoals - zegmaar - een Playstation 4 of 5 chip.

Dat is natuurlijk heel erg slim, maar er zijn zeker wel wat nadelen te noemen. Enkele voordelen: geheugen. Ik hoor reeds jaren dat 8GB genoeg moet zijn en 16GB meer dan genoeg. Afhankelijk van mijn computer gebruik (slechts browsen en een briefje schrijven tot en met cryptografische toepassingen, data anlyse, video editing of andere creatieve zaken) merk ik dat 32GB toch echt een groot verschil uitmaakt.

Ik heb zelf een test uitgevoerd met comptuers met een ingebouwde GPU en een externe grafische kaart. Daar valt mij op dat als je de performantie van de grafische kaart meeneemt in de benchmark dat een Apple M1 processor opeens een stuk minder groot verschil in rekenkracht oplevert.

Ontegenzeggelijk supper knap om dit in zo'n klein ontwerp te proppen, maar geheugenuitbreidbaarheid, flexibiliteit in SSD (ook later uitbreidbaar bijvoorbeeld) zijn nog steeds belangrijk. Neem nu het feit dat als zou blijken dat de SSD in de M1 Mac Mini daadwerkelijk zwakker zou zijn. Hoe kan je dien vervangen? Moet daar het hele moederbord voor eruit? Erg efficient en milieuvriendelijk!

Maar goed, terug naar Intel. Allereerst is Intel (weer) begonnen met het maken van een Grafische Kaart (extern type), ten tweede hebben ze bepaalde technieken - veel in lijn met AMD - nu geimplementeerd in hun volgende generatie processors, dus het verschil met AMD zal aanmerkelijk kleiner worden. Verder zijn ze ook daar bezig met nieuwe ontwikkelingen en dus met SoC en zelfs ARM. Of dat ooit het daglicht gaat zien, weet ik niet.

Wel weet ik dat ook bij Intel gewoon professionals werken en mensen die oprecht goede producten willen maken. (Bedrijfs)politiek heeft hier zeker een rol in gespeeld.

Wat niet weg neemt dat het bijna aanstekelijk is te zien hoe ze proberen 'terug te slaan'. Maar goed, ze doen hun best  :happy:  :wink:
Intel heeft niet begrepen hoe het terug moet vechten
19 maart 2021 - 18:15    reactie #7
geplaatst door: puk1980
Wat niet weg neemt dat het bijna aanstekelijk is te zien hoe ze proberen 'terug te slaan'. Maar goed, ze doen hun best  :happy:  :wink:

"Aandoenlijk" bedoel je waarschijnlijk.

Ik vind het een beetje zielig voor zo'n voormalige (?) nummer één in processor-land.
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, and wiser people so full of doubts.
Intel heeft niet begrepen hoe het terug moet vechten
21 maart 2021 - 22:54    reactie #8
geplaatst door: PjotriDVDguru
Geweldig te zien dat de koploper soms wordt ingehaald. AMD of NVIDIA worden straks ook weer ingehaald. Dat Apple meerdere malen van chip heeft gewisseld heeft hier alles mee te maken. Het is houdt de concurrentie scherp en zo ook de wens om verder te ontwikkelen. Wanneer Intel meer transistors per mm2 krijgt is het weer terug in het spel.
Intel heeft niet begrepen hoe het terug moet vechten
21 maart 2021 - 23:23    reactie #9
geplaatst door: fixar
Geweldig te zien dat de koploper soms wordt ingehaald. AMD of NVIDIA worden straks ook weer ingehaald. ...


Iedereen komt hierbij aan de beurt... vraag dat maar aan Microsoft, Nokia, Blackberry, het Romeinse Rijk... :sneaky2: