geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/M1processor-icoon.jpg
Intel’s marktaandeel komende jaren waarschijnlijk onder 80 procent
In 2005 kondigde Apple de overstap naar Intel processors aan, waarmee het marktaandeel van Intel   steeg. Maar Intel miste de afslag naar mobiel, ondanks dat Steve Jobs ze daarbij hielp, ze dachten niet dat de iPhone zo’n groot succes zou worden.

Iets waarover Paul Otellini, toen CEO van Intel, later toegaf enorm spijt te hebben. Niet alleen miste Intel hierdoor enorm veel inkomsten die het maken van de processors voor de iPhone opgeleverd had, de overstap van Apple naar eigen processors voor alle Macs was dan waarschijnlijk helemaal niet gebeurd. Tenminste, als het Intel in dat scenario wel gelukt was om krachtige processors te maken die erg weinig energie verbruiken.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.M1processorOverzichtApplePresentatie.jpg
Intel’s marktaandeel komende jaren waarschijnlijk onder 80 procent


Maar gedane zaken nemen geen keer, Intel zal de komende jaren dan ook langzaam maar zeker de vraag naar hun processors vanuit Apple zien gaan opdrogen. Bij DigiTimes verwachten ze (betaallink) daarom dat het marktaandeel van Intel voor ‘notebooks’ dan onder de 80 procent zal gaan zakken.

Citaat
Intel is expected to lose nearly 50% of its orders from Apple in 2021 and will eventually obtain no orders from the client. Losing Apple's 10% market share and seeing AMD staying firmly with another 10%, Intel's share in the notebook market is likely to slip below 80% in 2023, the sources noted.
Het antwoord van Intel bestaat tot nu toe vooral uit een campagne waarin ze blijven hameren op de voordelen van Intel ten opzichte van Apple’s M1 processor. Hieronder een voorbeeld daarvan.


Maar Apple overtuigt nu al met de M1 chip, die op dit moment te vinden is in de MacBook Air, de Mac mini, de 13-inch MacBook Pro en de 24-inch iMac. De M1 chip die daarin gebruik wordt is de instapper voor het algemene publiek, het wordt pas echt interessant als Apple later dit jaar met krachtiger varianten komt.

Mark Gurman van Bloomberg verwacht dat daar versies bij zijn met 32 high performance cores en 128 cores voor het video-gedeelte. Het wordt interessant om te zien wat Intel daar tegenover zet, zeker als Apple dit jaar de stap maakt naar 4-nanometer chips en komend jaar naar 3 nanometer.Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.
geplaatst door: orange
Elk ander bedrijf: 'We hebben 80% marktaandeel!!'
Intel: 'Fok! We hebben nog maar 80% marktaandeel!!'
'orange' = Karel-Willem
geplaatst door: GeorgeM
Ieder bedrijf: shit, we hebben onze kop-positie verspeelt, zien ons marktaandeel steeds verder afglijden en zouden nog wel eens meer marktaandeel kunnen verliezen!!!
geplaatst door: MacFrankie
Intel had een bijna monopolie. Dat monopolie danken ze op dit moment alleen nog maar aan hun naam, hun prestaties schieten al jaren tekort. Voor de Macs heeft Apple besloten om afscheid te nemen van Intel, voor andere merken moet het van de klanten komen. Omdat de meeste klanten geen idee hebben wat het beste is, en ze Intel kennen, kiezen ze voor Intel. De kenners kiezen al jaren voor AMD.
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
geplaatst door: sluisje
Ze zullen bij Intel toch ook niet stilzitten zeker?
geplaatst door: MacFrankie
Intel zit al sinds 2015 stil. Het Core i9 thermo throttling issue in de duurste MacBook Pro's was een gevolg van dat stilzitten, Intel kon niet leveren wat ze volgens hun roadmap zouden leveren.
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
geplaatst door: interFACE
Hier ook een groot visionair mbt de iPhone:

geplaatst door: puk1980
Van die visionair kunnen we natuurlijk nooit genoeg krijgen!  :happy:
College Tour


Stay at 127.0.0.1, wear a 255.255.255.0
geplaatst door: MacFrankie
Ja, die man had het echt door!  :happy:
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!