Is dit nu echt het eind voor BlackBerry?
geplaatst: 4 februari 2020 - 11:50
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/BlackBerry-logo.jpg
Is dit nu echt het eind voor BlackBerry?
Inmiddels is het moeilijk voor te stellen, maar bij het uitbrengen van de allereerste iPhone in 2007 waren BlackBerry smartphones de marktleider, en dachten toen onaantastbaar te zijn. Een fysiek toetsenbord was toen voor veel mensen nog iets waarvan ze dachten niet zonder te kunnen.

Inmiddels zijn we dertien jaar verder en is het eerder andersom, er is nog maar een heel kleine groep die liever een smartphone wil met een fysiek toetsenbord, verreweg de meeste mensen zijn allang aan virtuele toetsenborden gewend. Voor die kleine groep maakte TCL Communication nog BlackBerry smartphones, maar op 31 augustus van dit jaar zal daar een eind aan komen, zoals je in de tweet hieronder kan zien. Als er geen andere licentiehouder komt dan zal de naam BlackBerry weer alleen door het originele bedrijf mogen worden gebruikt.


Als je de boodschap van TCL hierboven leest wordt het overduidelijk dat het bedrijf graag door had willen gaan met het maken van BlackBerry smartphones, kennelijk is het nu het moederbedrijf dat voor de volle honderd procent deze beslissing gemaakt heeft. Mogelijk dat de ontwikkeling van de software de inkomsten niet meer dekte, en dat op deze manier de stekker er helemaal uitgetrokken wordt.

Het laatste jaar waar cijfers van voorhanden zijn is 2017, in dat jaar werden er nog maar ongeveer 850.000 BlackBerry smartphones verkocht. De naam BlackBerry (braam) werd gekozen omdat de kleine toetsjes onderaan daarop leken. Hieronder kan je de presentatie zien van de allereerste iPhone door Steve Jobs, waar hij ook overduidelijk maakt wat de voordelen zijn van de iPhone ten opzichte van telefoons als de BlackBerry.
 #BlackBerry #iPhone
geplaatst door: Robert