iOS 12.4.5 update speciaal voor oudere devices
geplaatst: 29 januari 2020 - 15:00
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS12-icoon.jpg
iOS 12.4.5 update speciaal voor oudere devices
Apple brengt altijd in ieder geval tot vijf jaar na het uitkomen van een device updates ervoor uit. Na verloop van tijd zullen dat geen updates meer zijn met nieuwe functies, meestal gaat het alleen om dezelfde oplossing voor de beveiliging die nieuwere devices ook krijgen.

Nu Apple iOS 13.3.1 en iPadOS 13.3.1 heeft uitgebracht is er ook dit keer weer een update voor de wat oudere devices. Welke updates voor de beveiliging hierin zitten zou te lezen moeten zijn op deze pagina, maar daar staat op dit moment bij iOS 12.4.5 alleen maar “This update has no published CVE entries.” Tot Apple daar verandering in aanbrengt zullen we het hiermee maar moeten doen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS12-iPhoneXSearchAnimation50procent.gif
iOS 12.4.5 update speciaal voor oudere devices


Hieronder vind je alle iPhones en iPads waarop iOS 12.4.5 kan worden geïnstalleerd. Heb je daar al iOS 12 op staan dan is het sowieso een goed idee om deze nieuwe update te installeren.

  • iPhone 6 en iPhone 6 Plus (2014)
  • iPhone 5s (2013)
  • iPad Air (2013)
  • iPad mini 2 (2013)
  • iPad mini 3 (2014)
  • iPod touch 6e generatie (2015)

Installatie van een iOS update

Een update van iOS installeren gaat natuurlijk het best als je goed voorbereid bent, hoe je dat doet vind je op deze pagina. Het installeren zelf van deze update gaat hetzelfde als altijd in iOS: je gaat naar Instellingen → Algemeen → Software-update. Let op, we raden altijd aan om systeemupdates alleen maar te installeren als je een goede backup hebt. Voor een iDevice kan je dat ook lokaal doen, door die te verbinden met je Mac, daar iTunes op te starten, waarna jouw iDevice linksboven als icoontje zou moeten verschijnen, zoals je hieronder kan zien.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone-In-iTunes.png
iOS 12.4.5 update speciaal voor oudere devices


Heb je macOS 10.15 Catalina op je Mac staan, dan vind je jouw iDevice niet in iTunes (dat bestaat daarin helemaal niet meer) maar in de Finder in de Navigatiekolom die aan de linkerkant van ieder Finder-venster vindt. Het proces is verder exact hetzelfde.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhoneFinderCatalina.jpg
iOS 12.4.5 update speciaal voor oudere devices


Daarna kan je een lokale backup maken door te kiezen voor "Deze computer". Eventueel kan je daar ook kiezen om de kopie van je iDevice te versleutelen (Apple noemt dit coderen). Het voordeel van de keuze voor een versleutelde kopie is dat bij die optie echt alles wordt meegenomen, dus ook bewaarde wachtwoorden voor accounts en dergelijke. Let bij het kiezen voor die laatste optie wel op dat je het wachtwoord wat je daarvoor gebruikt makkelijk kan onthouden, want je zal het waarschijnlijk niet erg vaak gebruiken.

Meer informatie over het maken van backups van iDevices, zowel in iCloud als iTunes, is hier te vinden. Daar vind je ook links naar artikelen over hoe je een reservekopie kan terugzetten, het vinden van hulp bij iCloud-reservekopieën of iTunes-reservekopieën, en het beheren van reservekopieën.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iTunes-Lokale-Backup.png
iOS 12.4.5 update speciaal voor oudere devicesmet dank aan forumlid ‘Mac OS X’, die dit nieuws als eerste meldde op het forum #iOS #Update
geplaatst door: Robert
antw: iOS 12.4.5 update speciaal voor oudere devices
reactie #1 geplaatst: 29 januari 2020 - 16:11
Pech: iPad 3 (dus geen mini!) staat er niet bij.......
geplaatst door: bacon
"Smaken verschillen" is een dooddoener. Beter is "Het is een verschil van onderscheidingsvermogen" (Jan Wijn, pianopedagoog)
antw: iOS 12.4.5 update speciaal voor oudere devices
reactie #2 geplaatst: 29 januari 2020 - 19:53
Reeds geïnstalleerd op iPad Mini 2.
geplaatst door: Jachtluipaard