https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS12-icoon.jpg
De iOS 12.4.7 update is voor oudere iDevices (Upd.)
Bij het uitkomen deze week van iOS 13.5 en iPadOS 13.5 werd per ongeluk een tegelijk uitgebrachte update voor iOS 12 over het hoofd gezien. Daarom in dit nieuwsbericht daar aandacht voor, hoewel we het hierbij moeten doen zonder wat voor informatie van Apple dan ook.

Dit soort updates voor oudere iDevices is altijd bedoeld voor het dichten van lekken, en iOS dus zo veilig mogelijk te houden. Het probleem dit keer is dat op de pagina van Apple support waar alle informatie over security updates wordt bijgehouden er bij iOS 13.5, iPadOS 13.5 en iOS 12.4.7 op dit moment staat “details available soon”. Met andere woorden, op dit moment vertelt Apple helemaal niets over wat er op het gebied van de verbetering van veiligheid in deze update zit. Het is te hopen dat, ondanks de corona-crisis, deze informatie binnenkort alsnog bekend wordt.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone5s-lineup.jpg
De iOS 12.4.7 update is voor oudere iDevices (Upd.)


Deze update kan geïnstalleerd worden op de volgende devices:

  • iPhone 5s
  • iPhone 6 en 6 Plus
  • iPad Air (1e generatie)
  • iPad mini 2
  • iPad mini 3
  • iPod touch (6e generatie)

Installatie van een iOS update

Een update van iOS installeren gaat natuurlijk het best als je goed voorbereid bent, hoe je dat doet vind je op deze pagina. Het installeren zelf van deze update gaat hetzelfde als altijd in iOS: je gaat naar Instellingen → Algemeen → Software-update. Let op, we raden altijd aan om systeemupdates alleen maar te installeren als je een goede backup hebt. Voor een iDevice kan je dat ook lokaal doen, door die te verbinden met je Mac, daar iTunes op te starten, waarna jouw iDevice linksboven als icoontje zou moeten verschijnen, zoals je hieronder kan zien.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone-In-iTunes.png
De iOS 12.4.7 update is voor oudere iDevices (Upd.)


Heb je macOS 10.15 Catalina op je Mac staan, dan vind je jouw iDevice niet in iTunes (dat bestaat daarin helemaal niet meer) maar in de Finder in de Navigatiekolom die aan de linkerkant van ieder Finder-venster vindt. Het proces is verder exact hetzelfde.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhoneFinderCatalina.jpg
De iOS 12.4.7 update is voor oudere iDevices (Upd.)


Daarna kan je een lokale backup maken door te kiezen voor "Deze computer". Eventueel kan je daar ook kiezen om de kopie van je iDevice te versleutelen (Apple noemt dit coderen). Het voordeel van de keuze voor een versleutelde kopie is dat bij die optie echt alles wordt meegenomen, dus ook bewaarde wachtwoorden voor accounts en dergelijke. Let bij het kiezen voor die laatste optie wel op dat je het wachtwoord wat je daarvoor gebruikt makkelijk kan onthouden, want je zal het waarschijnlijk niet erg vaak gebruiken.

Meer informatie over het maken van backups van iDevices, zowel in iCloud als iTunes, is hier te vinden. Daar vind je ook links naar artikelen over hoe je een reservekopie kan terugzetten, het vinden van hulp bij iCloud-reservekopieën of iTunes-reservekopieën, en het beheren van reservekopieën.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iTunes-Lokale-Backup.png
De iOS 12.4.7 update is voor oudere iDevices (Upd.)met dank aan forumlid 'iEscape', die dit nieuws als eerste meldde


Update: Het heeft even geduurd, maar inmiddels kunnen we op op deze pagina lezen welke gaten in de beveiliging allemaal in deze update zijn gedicht. #iOS #iPadOS #iPhone #iPodTouch #iPad
geplaatst door: Robert
antw: De iOS 12.4.7 update is voor oudere iDevices (Upd.)
reactie #1 geplaatst: 27 mei 2020 - 12:34
Er is een update bij dit nieuwsbericht gezet.
geplaatst door: de Redactie