https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone11-waaier-icoon.jpg
Eénderde van alle Apple Store bezoekers ruilt iets in
Apple ligt de afgelopen tijd vaak onder vuur door mensen die het niet eens zijn met het feit dat de devices door ze te verlijmen vaak moeilijker te repareren zijn. Daarbij wordt vaak het milieu als argument van stal gehaald, de vraag lijkt of dat wel terecht is.

Op het eerste gezicht lijkt het een logische gedachtengang: zoveel mogelijk repareren lijkt de beste optie voor het milieu. Maar net zoals plastic bekertjes vaak beter zijn dan je eigen mok meenemen lijkt het hier belangrijk te weten hoeveel mensen hun Apple-devices inruilen of inleveren, waardoor die goed kunnen worden gerecycled. Want zonder recycling worden verreweg de meeste kapotte apparaten niet gerepareerd, maar verdwijnen in de afvalbak.


In een nieuw interview met GQ tilt Apple’s CEO Tim Cook een tipje van de sluier op: hij vertelt daarin dat inmiddels éénderde van alle bezoekers van Apple’s eigen Stores gebruik maakt van het Apple Trade In-programma.

Citaat
This year we've really moved the dial on getting the consumer to think about trade-in. We were up to a third or more of the people that come into our stores that are trading in, and this number is trending up. So I think that's a positive sign.

Het lijkt voor de hand te liggen dat het aantal devices dat niet direct weggegooid wordt nog een stuk hoger ligt. Want Apple’s inruilprijzen zijn nu niet echt om over naar huis te schrijven, iedereen die de moeite neemt om deze tweedehands te verkopen maakt daar niet alleen een ander, maar ook je eigen portemonnee een stuk blijer mee.
Bereik MacFreak’s 85.000 maandelijkse bezoekers met sponsoring, advertorials of pagelinks.
Reach MacFreak’s 85.000 monthly visitors through sponsoring, advertorials or pagelinks.
geplaatst door: Robert
antw: Eénderde van alle Apple Store bezoekers ruilt iets in
reactie #1 geplaatst: 29 oktober 2019 - 18:53
één derde? Dat is wel héél erg veel wanneer je kijkt welke inruilvergoedingen Apple je biedt. Of is 1/3 van de Apple gebruikers zo stinkend rijk dat die zeer ondermaatse vergoedingen totaal onbelangrijk zijn in verhouding met het recyclen van b.v je iphone X?
geplaatst door: zwap