geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS14-icoon.jpg
iOS 14, iPadOS 14, watchOS 7 deze maand, de rest later?
Apple gaat komende week dinsdag op het ‘Time Flies’ Event waarschijnlijk nieuwe Apple Watches presenteren. Daarbij komen de besturingssystemen die daarop draaien waarschijnlijk ook aan bod, en die komen in de regel kort daarna uit.

Volgens Mark Gurman van Bloomberg worden deze maand nog watchOS 7, iOS 14 en iPadOS 14 uitgebracht, de andere updates (macOS, tvOS en de software voor de HomePod) zouden dan later uit gaan komen. Dit zijn natuurlijk alleen maar geruchten, maar Mark Gurman heeft al vaker laten zien dat hij goede bronnen heeft. Omdat bij het Event komende dinsdag om de Apple Watch gaat is het niet helemaal duidelijk of de nieuwe iPads daarmee gecombineerd zullen worden, of dat die in oktober tijdens het iPhone Event aan bod zullen komen.

Invalid Tweet ID
Een andere mogelijk is natuurlijk dat de nieuwe Apple Watches gecombineerd zullen worden met wat anders, bijvoorbeeld de nieuwe AirTags. Omdat het daarbij om een voor Apple compleet nieuw device gaat lijkt het voor de hand te liggen dat daar ook aardig wat tijd aan zal worden besteed. Verder liggen iPhones en de iPad veel dichter bij elkaar wat betreft het besturingssysteem en de interface, die twee bij elkaar lijkt dan ook een betere combinatie.

Wanneer een nieuw besturingssysteem installeren?

Bij het uitkomen van een nieuwe versie van iOS of iPadOS zijn er twee manieren om daar verstandig mee om te gaan. De eerste is om zo’n compleet nieuwe versie meteen te installeren en uitgebreid uit te proberen, je hebt dan nog tijd om terug te gaan (Apple stopt na het tijdje met het ‘signeren’ van de voorgaande versie, waarna die oudere versie niet meer te installeren is.

De andere manier is eerst anderen het te laten installeren, en zelf rustig de kat uit de boom te kijken en te wachten dat alle apps die voor jou belangrijk zijn een update hebben gekregen. De kans dat je last van bugs krijgt is bij de tweede methode kleiner, maar als een update je niet bevalt is er waarschijnlijk geen weg meer terug.


met dank aan forumlid ‘Mac OS X’, die dit nieuws als eerste meldde #iOS #iPadOS #watchOS #tvOS #macOS
Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.