geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatchSeries3-icoon.jpg
watchOS 8.01: bugfixes speciaal voor de Apple Watch Series 3
Kennelijk zitten er weinig bugs in watchOS 8, behalve twee die alleen in de goedkoopste Apple Watch die Apple in het programma heeft voorkomen: de Apple Watch Series 3. En er zijn geen veiligheidsverbeteringen in, heb je geen Apple Watch 3 dan zou je deze update dus ook kunnen laten gaan.

Heb je wel een App Watch Series 3, dan wordt nadat je watchOS 8.0.1 hebt geïnstalleerd als het goed is voortaan de voortgang van software-updates wel nauwkeurig weergegeven en zouden de toegankelijkheidsinstellingen ook weer beschikbaar moeten zijn. Die laatste bug raakte trouwens niet iedereen met een Apple Watch Series 3, dus mogelijk had jij hier helemaal geen last van.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleWatchSeries3.jpg
watchOS 8.01: bugfixes speciaal voor de Apple Watch Series 3


Deze bugfixes komen ook voorbij in de release notes van Apple zelf:

Citaat
Deze update bevat verbeteringen en probleemoplossingen voor je Apple Watch.

  • Voor sommige gebruikers van de Apple Watch Series 3 werd de voortgang van software-updates mogelijk niet nauwkeurig weergegeven
  • Voor sommige gebruikers van de Apple Watch Series 3 waren toegankelijkheidsinstellingen mogelijk niet beschikbaar

Raadpleeg voor meer informatie over de beveiligingsaspecten van software-updates van Apple de volgende website:
https://support.apple.com/kb/HT201222

Hoe je een watchOS update installeert

Updates voor de Apple Watch installeer je door binnen de Watch-app op de verbonden iPhone linksonder te klikken op Mijn Watch. Deze update vind je dan in Algemeen → Software-update en die zal worden geïnstalleerd zodra je je akkoord bent gegaan met de voorwaarden en op ‘Installeer’ hebt gedrukt.

De eerste stappen kan je ook op je Apple Watch zelf doen, ga daarvoor naar Instellingen → Algemeen →  Software-update en daar ook op ‘Installeer’ te klikken. Maar om je akkoord te geven voor de voorwaarden heb je wel nog steeds je iPhone nodig, dat gaat (nog) niet op de Apple Watch.


Om de update uit te voeren moet je Apple Watch minimaal voor 50 procent opgeladen zijn, en met het lichtnet verbonden. Verder moet er op de verbonden iPhone een versie van iOS staan die deze update ondersteunt, dat is in dit geval iOS 14.4.

Heb je watchOS 7 al op je Apple Watch staan dan kan je een update ook op je Apple Watch zelf uitvoeren, dus zonder de hulp van je iPhone. Je Apple Watch moet dan verbonden zijn met Wi-Fi. Open dan de Instellingen-app op je Apple Watch en ga in Algemeen naar Software-update. Zodra de update gevonden is kies je dan voor Installeer.

Meer informatie over het updaten van je Apple Watch is te vinden op deze support-pagina #watchOS #Update
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.