Zo zou CarPlay er uit kunnen gaan zien
12 oktober 2021 - 10:10   
geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/CarPlay-icoon.jpg
Zo zou CarPlay er uit kunnen gaan zien
Een paar dagen geleden kon je hier op MacFreak lezen dat Apple van plan is om CarPlay verder uit te breiden. Daarbij zou het onder anderen de bedoeling zijn om veel meer data van de auto uit te lezen en weer te geven. Denk aan de temperatuur, de staat van de batterij in een elektrische auto, etc.

In dit concept kunnen we zien hoe dat er mogelijk uitziet: apps links, instelbare temperatuur linksboven, navigatie daaronder staat van de batterij en radius rechtsboven en de huidige weersomstandigheden rechtsonder. Waarbij de navigatie natuurlijk ook het dichtstbijzijnde laadstation laat zien.

https://9to5mac.com/wp-content/uploads/sites/6/2021/10/Artboard-2.png
Zo zou CarPlay er uit kunnen gaan zien


Maar Apple werkt ook hard aan het automatisch aanpassen aan de situatie waarin de gebruiker zich bevindt, dat zal in deze versie van CarPlay natuurlijk niet anders zijn. Ben je muziek of een podcast aan het afspelen dan krijgt dat automatisch meer aandacht, met grote knoppen voor pauzeren, afspelen en voor- en achteruit.

https://9to5mac.com/wp-content/uploads/sites/6/2021/10/Artboard-Copy-5-1.png
Zo zou CarPlay er uit kunnen gaan zien


Ook zou CarPlay zich kunnen aanpassen wanneer volumeregeling belangrijk is. Dat is niet alleen het geval tijdens het afspelen van muziek en podcasts, maar natuurlijk ook tijdens het voeren van een gesprek via de telefoon, FaceTime of WhatsApp.

https://9to5mac.com/wp-content/uploads/sites/6/2021/10/Artboard-Copy-6.png
Zo zou CarPlay er uit kunnen gaan zien


Ben je bijna thuis, dan zou CarPlay zich kunnen aanpassen en je de controles over je smart home laten zien, bijvoorbeeld de knop om de garagedeur te openen of meteen te kiezen voor welke scène je actief wil hebben in je huis.

https://9to5mac.com/wp-content/uploads/sites/6/2021/10/Artboard-Copy-11.png
Zo zou CarPlay er uit kunnen gaan zien


Wil je nog meer opties zien voor het nieuwe CarPlay, dan kan je op deze pagina terecht. #CarPlay
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.