geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MagicKeyboard-2024-icoon.jpg
Het Magic Keyboard voor de 13-inch iPad Pro is inderdaad lichter
Bij de presentatie van de nieuwe iPads werd natuurlijk ook aandacht besteed aan het compleet nieuwe Magic Keyboard voor de 13-inch iPad Pro. Daarbij werd vermeld dat het “thinner and lighter” is, maar Apple vertelt bij dit soort accessoires nooit om hoeveel dat gaat.

Voor Jason Snell van Six Colors reden om de weegschaal erbij te halen, iets wat David Pierce van The Verge ook deed.


Brian Tong hierboven kwam op 662 gram uit, bij Jason Snell sloeg de weegschaal uit naar 667 gram en bij David Pierce was het 658 gram. De vorige versie woog rond de 710 gram, dus deze zit daar ongeveer 50 gram onder.

De vorige grootste iPad Pro woog 682 gram, deze nieuwe 13-inch iPad Pro komt op 580 gram. In totaal bespaar je dus met de combinatie van de nieuwe iPad Pro met het nieuwe Magic Keyboard zo’n 150 gram, als je verder niets meeneemt in je tas of rugzak, dan zal je dat verschil waarschijnlijk wel merken.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.MagicKeyboard13‑inchiPadPro2024M4Zwart.jpg
Het Magic Keyboard voor de 13-inch iPad Pro is inderdaad lichter


Ook nog interessant is dat het gewicht van die twee samen ongeveer evenveel is als die van de M3 13-inch MacBook Air, die weegt 1,24 kilo.

Als laatste, de nieuwe Magic Keyboard voor de 11-inch iPad Pro weegt ongeveer 580 gram, die van de vorige generatie kwam op ongeveer 600 gram.#iPadPro
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.