iOS en iPadOS 17.5 zijn uit
14 mei 2024 - 07:21   
geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS17-icoon.jpg
iOS en iPadOS 17.5 zijn uit
Apple heeft iOS 17.5 op de servers voor ons klaarstaan. Deze update brengt onder andere een nieuwe Pride-achtergrond en trackingdetectie tussen meerdere platforms, waardoor we dus gelukkig verlost zijn van de noodzaak om daar aparte apps voor te moeten installeren.

Verder zou deze update het binnen de EU mogelijk moeten maken om apps die op het web aangeboden worden te installeren.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS17.5ReleaseNotes.jpg
iOS en iPadOS 17.5 zijn uit

klik of tap voor een grotere versie

Maar opvallend genoeg ontbreekt dat laatste helemaal in de release notes die bij deze update door Apple meegeleverd worden. Net zoals het verdwijnen van de noodzaak om Find My te moeten uitzetten als je jouw iPhone moet inleveren voor een reparatie, terwijl dat wel in eerdere bèta-versies was.

Citaat
Toegangs­scherm
  • Een nieuwe achtergrond 'Pride-pracht' voor het toegangsscherm ter ere van de LGBTQ+-gemeenschap en -cultuur

Volgmeldingen
  • Trackingdetectie tussen meerdere platforms zorgt ervoor dat gebruikers meldingen ontvangen als een compatibele Bluetooth-tracker die niet hun eigendom is met hen meebeweegt, ongeacht het besturingssysteem waarmee het apparaat is gekoppeld

Sommige functies zijn mogelijk niet in alle regio's of op alle Apple apparaten beschikbaar. Informatie over de beveiligings­aspecten van software-updates van Apple vind je op deze pagina:
https://support.apple.com/kb/HT201222
Mocht je dit allemaal niet interessant vinden dan is deze update toch een aanrader, want er weer een heleboel aan de veiligheid gedaan.


Installatie van een iOS of iPadOS update

Een update van iOS installeren gaat natuurlijk het best als je goed voorbereid bent, hoe je dat doet vind je op deze pagina. Het installeren zelf van deze update gaat hetzelfde als altijd in iOS: je gaat naar Instellingen → Algemeen → Software-update.

Let op dat je systeemupdates alleen maar installeert als je een goede backup hebt. Voor een iDevice kan je dat ook lokaal doen, door deze te verbinden met je Mac, door iTunes te starten, waarna jouw iDevice linksboven als icoontje zou moeten verschijnen, zoals je hieronder kan zien.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone-In-iTunes.png
iOS en iPadOS 17.5 zijn uit


Heb je macOS 10.15 Catalina of later op je Mac staan, dan vind je jouw iDevice niet in iTunes (dat bestaat daarin helemaal niet meer) maar in de Finder in de Navigatiekolom die je aan de linkerkant van ieder Finder-venster vindt. Het proces is verder exact hetzelfde.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhoneFinderCatalina.jpg
iOS en iPadOS 17.5 zijn uit


Daarna kan je een lokale backup maken door te kiezen voor "Deze computer". Eventueel kan je daar ook kiezen om de kopie van je iDevice te versleutelen (Apple noemt dit coderen). Het voordeel van de keuze voor een versleutelde kopie is dat bij die optie echt alles wordt meegenomen, dus ook bewaarde wachtwoorden voor accounts en dergelijke.

Let op bij het kiezen voor die laatste optie dat je het wachtwoord wat je daarvoor gebruikt makkelijk kan onthouden, want je zal het waarschijnlijk maar zelden of nooit gebruiken.

Meer informatie over het maken van backups van iDevices, zowel in iCloud als iTunes, is hier te vinden. Daar vind je ook links naar artikelen over hoe je een reservekopie kan terugzetten, het vinden van hulp bij iCloud-reservekopieën of iTunes-reservekopieën, en het beheren van reservekopieën.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iTunes-Lokale-Backup.png
iOS en iPadOS 17.5 zijn uit
 #iOS #iPadOS #Update
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.