geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadPro2021Lineup-icoon.jpg
iPadOS krijgt komende maandag waarschijnlijk een hoofdrol
Aanstaande maandag om 19.00 uur kunnen we weer zien wat ze in Cupertino allemaal hebben bedacht om ons de komende tijd nog blijer te maken met onze devices. Het lijkt er op dat het vooral iPadOS is dat centraal zal staan, omdat er daar nu veel verandert.

Dat is hard nodig, want nu er M1 chips in iPads zijn is pas echt duidelijk dat er veel moet gebeuren om iPadOS net zo productief te krijgen als macOS. Waarbij natuurlijk niet aan bedieningsgemak ingeleverd mag worden. iPadOS 16 zal waarschijnlijk een betere interface krijgen voor het schakelen tussen apps, en het zal eindelijk mogelijk worden om de grootte van vensters zelf te veranderen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPadAir2022M1.jpg
iPadOS krijgt komende maandag waarschijnlijk een hoofdrol


Met andere woorden, het verschil tussen de iPad en iPhone zal groter worden, terwijl de afstand tussen een iPad en een MacBook juist zal afnemen.

De nieuwe interface voor multitasking zou het niet alleen makkelijker maken om tussen apps te schakelen, ook zal het makkelijker worden om te zien welke apps open zijn. Verder komen er nieuwe manieren om met meerdere apps tegelijkertijd te werken.

In de video hieronder zie je hoe multitasking werkt in iPadOS 15, de huidige versie.


De iPad is inmiddels goed voor bijna 9 procent van Apple’s omzet, in de afgelopen jaren loopt dat percentage langzaam steeds verder op, na een behoorlijk grote daling in 2018.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPadOmzetAandeelApple2017-2021.jpg
iPadOS krijgt komende maandag waarschijnlijk een hoofdrol
 #iPadOS #WWDC #Gerucht
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
geplaatst door: imex
Ik ben benieuwd. Ik kan me zo voorstellen dat als Apple de eigen pro apps geschikt maakt voor iPad OS, dat er dan ook een hopelijk minimaal 2x zo grote iPad wordt gelanceerd. Dan kan je met zo’n scherm wat met een tijdlijn bij Logic, Final Cut of Motion.
'They want to make the best computer'
geplaatst door: iSan
Het kan reeds gekoppeld worden aan displays, het gaat meer om gebruiksvriendelijkheid van de iPadOS voor de pro-gebruikers, dus meer richting Finder, maar dan bedienbaar met vingers.
geplaatst door: Jurriaan
Op de Mac mis ik juist de app bestanden en vind ik Finder maar een onding (maar wellicht is dat al anders in de laatste MacOS)
MBA '20 M1| SE1 & 2 iOS 15/16 | Air2 iPadOS 15 | ATV 4K MKI |
geplaatst door: nnsa
De meesten in mijn omgeving snappen helemaal niets van de Bestanden app op iDevices…
geplaatst door: doctor_apple
Verlanglijstje:

- volwassen ondersteuning voor externe schermen (in kunnen stellen van: mirroring / spanning / alleen intern / alleen extern), met daarbij:
- mogelijkheden tot het instellen van resoluties voor externe schermen
- uitgebreider venster beheer
- volwassen FINDER (meer opties)
- betere audio ondersteuning (waaronder uitgebreidere selectie mbt bronkeuze, bitrates, etc)

Verder zijn er nog wat praktische zaken inzake het werken met meerdere vensters ... Kortom, wil ik m'n Microsoft Surface machines de deur uit doen? Dan moet het iPadOS toch echt meer op een macOS gaan lijken ... Zeker qua functionaliteit, want momenteel is een iPad (voor mij) veels te beperkt.

Maar zou zeker overwegen om te switchen naar een meer uitgebreide iteratie van iPadOS ...

We zullen zien ...
geplaatst door: imex
Het kan reeds gekoppeld worden aan displays, het gaat meer om gebruiksvriendelijkheid van de iPadOS voor de pro-gebruikers, dus meer richting Finder, maar dan bedienbaar met vingers.

Het liefst heb ik de app waarin ik werk op de iPad zelf, als ik dan een part in bijvoorbeeld Logic wil verslepen, dan leg ik mijn vinger rechtsstreeks op dat part. Als de app op de externe monitor wordt weergegeven dan wordt de iPad in feite een veredelde trackpad. Dan kan ik net zo goed onder MacOS werken. Ik ga wel voor een 27 inch iPad, misschien dat 20 inch ook nog de moeite waard is (die ligt ook eerder voor de hand als eerstvolgende vergroting van het aantal pixels).
'They want to make the best computer'