https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone12Lineup-icoon.jpg
iPhone 12 en mini: kleinere versie van de iPhone 12 is wat minder duur
Apple heeft de nieuwe iPhone 12 en iPhone mini onthuld, waarbij weer stevige stappen gezet worden. Daardoor zijn bijvoorbeeld nog meer geavanceerde games mogelijk en worden onze foto’s nog beter. Daarbij valt naast de 6,1-inch iPhone 12 vooral de nieuwe 5,4-inch iPhone mini op.

Dat maakt die iPhone mini waarschijnlijk meteen een echt hebbeding voor een grote doelgroep, die daarmee een kleinere iPhone krijgt dan de iPhone SE, maar wel met een stuk groter scherm. In de afbeelding hieronder is dat verschil goed te zien. Daarbij is de mini natuurlijk goedkoper dan de iPhone 12, de instapprijs daarvan is 909 euro, voor de iPhone 12 mini ligt die 100 euro lager, dus 809 euro.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone12miniVSiPhoneSE.jpg
iPhone 12 en mini: kleinere versie van de iPhone 12 is wat minder duur


Het prijsverschil met de nieuwe 6,1-inch iPhone 12 is consequent doorgetrokken en daardoor lekker duidelijk, het verschil is voor alle opslag-varianten exact 100 euro. 

iPhone 12

Citaat
 • 6,1-inch scherm
 • A14 Bionic-chip
 • Aluminium behuizing met glazen achterkant
 • MagSafe: Magneetsysteem met geleidmagneet en NFC voor accessoireherkenning
 • Draadloos opladen tot 15 Watt
 • 12 MP ƒ/1.6 groothoeklens aan de achterkant
 • 12 MP ƒ/2.4 ultragroothoeklens aan de achterkant
 • 12‑MP ƒ/2.2 aan de voorkant
 • Opslag: 64 GB (€ 909), 128 GB (€ 959) of 256 GB (€ 1.079)
 • Bestellen: vanaf 16‑10 om 14:00 uur
iPhone 12 mini

Citaat
 • 5,4-inch scherm
 • A14 Bionic-chip
 • Aluminium behuizing met glazen achterkant
 • MagSafe: Magneetsysteem met geleidmagneet en NFC voor accessoireherkenning
 • Draadloos opladen tot 15 Watt
 • 12 MP ƒ/1.6 groothoeklens aan de achterkant
 • 12 MP ƒ/2.4 ultragroothoeklens aan de achterkant
 • 12‑MP ƒ/2.2 aan de voorkant
 • Opslag: 64 GB (€ 809), 128 GB (€ 859) of 256 GB (€ 979)
 • Bestellen: vanaf 6‑11

Hieronder het complete persbericht van Apple over deze twee nieuwe modellen:

Citaat
Apple kondigt iPhone 12 en iPhone 12 mini aan: een nieuw tijdperk voor iPhone met 5G

iPhone 12 en iPhone 12 mini hebben een prachtig nieuw ontwerp en zitten boordevol innovatieve features, waaronder de A14 Bionic-chip, een geavanceerd dual-camerasysteem en een Super Retina XDR-display met Ceramic Shield-voorkant

Cupertino, Californië – 13 oktober 2020 — Apple heeft vandaag iPhone 12 en iPhone 12 mini met 5G-technologie onthuld, en luidt daarmee een nieuw tijdperk in voor ’s werelds beste smartphone. De nieuwe iPhone 12-modellen hebben een royaal Super Retina XDR-display dat van rand tot rand loopt en een nog helderder en indrukwekkender beeld oplevert, en een nieuwe Ceramic Shield-voorkant, waardoor iPhone de grootste sprong ooit op het gebied van duurzaamheid maakt. De door Apple ontworpen A14 Bionic, de snelste chip in een smartphone, is de motor achter elke ervaring op iPhone 12. Samen met het geavanceerde dual-camerasysteem zorgt deze chip voor krachtige nieuwe features voor computationele fotografie en de hoogste videokwaliteit van alle smartphones. Ook nieuw bij de iPhone 12-modellen is MagSafe, waarmee het device razendsnel draadloos kan worden opgeladen. MagSafe biedt een geheel nieuw ecosysteem van accessoires die gemakkelijk op iPhone kunnen worden aangesloten.

iPhone 12 en iPhone 12 mini zijn verkrijgbaar in vijf prachtige aluminium uitvoeringen, waaronder blauw, groen, zwart, wit en PRODUCT(RED)1. iPhone 12 kan vanaf vrijdag 16 oktober worden besteld en is vanaf vrijdag 23 oktober verkrijgbaar. iPhone 12 mini kan vanaf vrijdag 6 november worden besteld en is vanaf vrijdag 13 november in de Stores verkrijgbaar.

“De komst van 5G markeert het begin van een nieuw tijdperk voor iPhone en we zijn erg blij dat we onze klanten deze indrukwekkende nieuwe mogelijkheden kunnen bieden met iPhone 12 en iPhone 12 mini”, aldus Greg Joswiak, Senior Vice President Worldwide Marketing van Apple. “We verleggen opnieuw onze grenzen met ongelooflijke innovaties op het gebied van computationele fotografie, Super Retina XDR-displays en de nieuwe Ceramic Shield-voorkant – de grootste sprong op het gebied van duurzaamheid in de geschiedenis van iPhone. iPhone 12 en iPhone 12 mini zijn verkrijgbaar in twee prettige formaten en hebben een baanbrekend nieuw ontwerp, dat er niet alleen prachtig uitziet, maar ook uiterst duurzaam is. Zo vinden klanten gemakkelijker dan ooit de iPhone die past bij hun levensstijl.”

Een baanbrekende 5G-ervaring op iPhone

Dankzij een naadloze integratie van superieure hardware en software kunnen gebruikers van iPhone 12 en iPhone 12 mini wereldwijd maximaal profiteren van 5G. 5G op iPhone levert hogere snelheden en biedt snellere downloads en uploads, videostreaming in hogere kwaliteit, responsievere gaming, realtime-interactiviteit in apps, FaceTime in HD en nog veel meer. Klanten beschikken ook over een veilige, snelle verbinding, zodat ze geen verbinding met openbare wifi-hotspots hoeven te maken.

De iPhone 12-modellen bieden meer 5G-banden dan alle andere smartphones en bieden wereldwijd de breedste 5G-dekking.2 De modellen in de VS ondersteunen millimetergolf, de hoogfrequente versie van 5G, waardoor iPhone 12 snelheden tot 4 Gbps kan bereiken, zelfs in dichtbevolkte gebieden. De iPhone 12-modellen beschikken ook over een Smart Data-modus, die de batterijduur verlengt door op intelligente wijze de 5G-behoeften in kaart te brengen en in realtime de optimale balans tussen gegevensverbruik, snelheid en energie te bepalen.

A14 Bionic: toonaangevende innovatie en prestaties

De A14 Bionic-chip ligt mijlenver voor op de concurrentie en is de eerste chip in de smartphonesector die gebouwd is met 5-nanometerprocestechnologie. De A14 Bionic is sneller en efficiënter dan ooit. De CPU en GPU zijn tot 50 procent sneller dan de snelste smartphonechips van de concurrentie, en bieden daardoor game-ervaringen van consolekwaliteit, krachtige computationele fotografie en nog veel meer. En dat allemaal met een lange batterijduur. De A14 Bionic heeft een 16-core Neural Engine die 11 biljoen bewerkingen per seconde kan uitvoeren en goed is voor een snelheidsverhoging van 80 procent. Zelfs bij de meest veeleisende modellen voor machine learning presteert de chip daardoor beter.

Duurzaam ontwerp en indrukwekkend display

Het stijlvolle nieuwe ontwerp van de 6,1-inch iPhone 12 en de 5,4-inch iPhone 12 mini ziet er niet alleen prachtig uit, maar is ook uiterst duurzaam.3 En iPhone 12 mini is de kleinste, dunste en lichtste 5G-smartphone ter wereld, met een nieuw ontwerp dat plaats biedt aan alle technologie van iPhone 12 in een prettig compact formaat, met toch een indrukwekkend groot display dat van rand tot rand loopt. Beide modellen hebben een nieuw ontwerp met vlakke randen en een behuizing van hoogwaardig aluminium met een Ceramic Shield-voorkant. De Ceramic Shield-voorkant is veel sterker dan glas doordat tijdens de productie een nieuwe kristallisatiestap bij hoge temperatuur wordt uitgevoerd waardoor nanokeramische kristallen in de glasmatrix ontstaan. Daardoor wordt de valbestendigheid vier keer zo hoog.4

iPhone 12 en iPhone 12 mini hebben een all-screen Super Retina XDR-display dat verder naar de randen doorloopt en bieden systeembreed kleurbeheer voor de meest accurate kleurweergave in de industrie. Beide modellen bieden een contrastverhouding van 2.000.000:1 voor diepe zwarttinten, een indrukwekkende HDR-kijkervaring voor HD-video en foto’s met meer detail, en een bijna twee keer zo grote piekhelderheid als iPhone 11.

iPhone 12 en iPhone 12 mini voldoen aan bestendigheidsnorm IP68, wat inhoudt dat ze tot 30 minuten waterbestendig zijn bij een diepte tot 6 meter. Ze zijn ook bestand tegen morsen van bijvoorbeeld koffie of frisdrank.5

Nieuw geavanceerd dual-camerasysteem

Dankzij de A14 Bionic en een nieuw dual-camerasysteem bieden iPhone 12 en iPhone 12 mini krachtige features voor computationele fotografie. Dat biedt unieke mogelijkheden en maakt het gemakkelijker dan ooit om op intuïtieve wijze de perfecte foto of video te maken. Dit geavanceerde camerasysteem bestaat uit de ultragroothoekcamera en een nieuwe groothoekcamera met een diafragma van ƒ/1.6, de snelste tot nu toe op iPhone, die zorgt voor 27 procent meer licht, waardoor foto’s en video’s die bij weinig licht zijn gemaakt er nog beter uitzien. Op iPhone 12-modellen wordt computationele fotografie naar een hoger plan getild doordat de Nachtmodus en de snellere Deep Fusion-feature nu beschikbaar zijn op alle camera’s – TrueDepth, groothoek en ultragroothoek – zodat klanten onder alle omstandigheden betere foto’s kunnen maken. Foto’s die bij weinig licht zijn gemaakt met de Nachtmodus, zijn helderder en contrastrijker, en Deep Fusion-foto’s bevatten meer detail en minder ruis. Slimme HDR 3 maakt gebruik van ML om de witbalans, het contrast, de textuur en de verzadiging van een foto aan te passen, wat opmerkelijk natuurgetrouwe beelden oplevert.

iPhone 12 beschikt over de eerste camera waarmee HDR-video met Dolby Vision kan worden opgenomen en is het eerste en enige device ter wereld dat een end-to-end Dolby Vision-ervaring biedt,6 waardoor klanten op iPhone eenvoudig hoogwaardige video’s kunnen opnemen, bewerken en delen. De Dolby Vision-grading wordt tijdens de opname verwerkt en blijft behouden tijdens het bewerken, zowel in de Foto’s-app als in iMovie. En als de beelden op iPhone 12 worden afgespeeld, zien ze er realistischer uit dan ooit tevoren dankzij het toonaangevende Super Retina XDR-display. Beide modellen bieden nu ook verbeterde videobeeldstabilisatie, nóg levensechtere selfievideo’s met Dolby Vision en timelapsevideo’s met de Nachtmodus, met langere belichtingstijden voor scherpere video’s, betere lichtsporen en vloeiendere belichting bij weinig licht als een statief wordt gebruikt.

Innovatieve nieuwe accessoires met MagSafe

MagSafe zorgt dat draadloos opladen beter en efficiënter gaat, en biedt een nieuw ecosysteem van eenvoudig aan te sluiten accessoires die een mooie aanvulling vormen op de iPhone 12-modellen.7 MagSafe biedt een unieke feature voor iPhone in de vorm van een reeks magneten rond de spoel voor draadloos opladen. Die zorgen voor optimale plaatsing en efficiëntie, zodat altijd een perfecte aansluiting op iPhone wordt gerealiseerd. MagSafe-opladers leveren op efficiënte wijze tot 15 W vermogen en bieden tegelijkertijd plaats aan bestaande Qi-compatibele devices. Zo zijn er de oplaadoplossingen MagSafe Charger en MagSafe Duo Charger voor iPhone en Apple Watch, alsmede nieuwe siliconen-, leren en doorzichtige hoesjes die gemakkelijk vastklikken aan de achterkant van iPhone, en een leren portefeuillehoesje. Daarnaast kunnen klanten innovatieve MagSafe-accessoires van andere fabrikanten tegemoet zien.

Uitgerust met iOS 14

Met iOS 14 wordt het gebruik van iPhone een geheel nieuwe ervaring. Zo zijn er nieuwe manieren om het beginscherm aan te passen. Mooie, vernieuwde widgets geven in een oogopslag actuele informatie en kunnen in verschillende formaten aan elke pagina van het beginscherm worden vastgemaakt. De appbibliotheek is een nieuwe ruimte waarin alle apps van een gebruiker overzichtelijk bij elkaar staan. Daarnaast biedt iOS 14 nieuwe manieren om apps te ontdekken en te gebruiken met App Clips, nieuwe mogelijkheden om via Berichten contact te houden, groenere manieren om met Kaarten steden te verkennen en verbeterde privacyfeatures die nog meer transparantie en controle bieden.8

Bescherming van het milieu

Apple’s wereldwijde corporate bedrijfsvoering is momenteel al CO2-neutraal en Apple streeft ernaar om tegen 2030 de hele bedrijfsvoering, inclusief de productietoeleveringsketen en de levenscyclus van alle producten, CO2-neutraal te maken. Dat betekent dat elk Apple device dat wordt verkocht, 100 procent CO2-neutraal zal zijn – van materiaalwinning, de productie van componenten, de assemblage, het transport, het gebruik door klanten en het opladen tot het recyclen en terugwinnen van materialen. Bij het ontwerpen van de iPhone 12-modellen is terdege rekening gehouden met het milieu. Voor het eerst worden in iPhone 12 100 procent gerecyclede zeldzame aardmetalen gebruikt in alle magneten in de nieuwe camera, Taptic Engine en MagSafe, en ook in de MagSafe-accessoires van Apple. Verder wordt iPhone niet meer met een lichtnetadapter en EarPods geleverd, waardoor de CO2-uitstoot nog verder wordt verminderd en het niet nodig is waardevolle materialen te winnen en te gebruiken. Hierdoor wordt de verpakking kleiner en lichter, en kunnen er 70 procent meer dozen op een pallet worden vervoerd. Door al deze veranderingen wordt de CO2-uitstoot elk jaar teruggebracht met ruim 2 miljoen ton, evenveel als 450.000 auto’s jaarlijks uitstoten.

Prijzen en beschikbaarheid

 • iPhone 12 en iPhone 12 mini zijn verkrijgbaar als 64-GB, 128-GB en 256-GB model in blauw, groen, zwart, wit en PRODUCT(RED), vanaf respectievelijk €909 en €809. iPhone 12 en iPhone 12 mini komen ook in aanmerking voor korting bij inruilen van een eerdere iPhone op apple.com, in de Apple Store-app en in Apple Stores.9 iPhone 12 en iPhone 12 mini zijn ook verkrijgbaar via erkende Apple resellers en bepaalde providers (prijzen kunnen variëren).
 • Klanten in Australië, China, Duitsland, Japan, het VK, de VS en meer dan 30 andere landen en regio’s kunnen iPhone 12 vanaf vrijdag 16 oktober om 14:00 uur bestellen, en het device is verkrijgbaar vanaf vrijdag 23 oktober. iPhone 12 mini kan vanaf vrijdag 6 november om 14:00 uur worden besteld en is verkrijgbaar vanaf vrijdag 13 november.
 • iPhone 12 is vanaf vrijdag 30 oktober verkrijgbaar in India, Zuid-Korea en meer dan twaalf andere landen en regio’s.
 • MagSafe Charger, het leren portefeuillehoesje met MagSafe, en het siliconenhoesje en doorzichtige hoesje voor iPhone 12 zijn verkrijgbaar vanaf vrijdag 16 oktober. Het leren portefeuillehoesje voor iPhone 12 is verkrijgbaar vanaf vrijdag 6 november. MagSafe Duo Charger en de leren Sleeve komen op een latere datum beschikbaar.
 • In aanmerking komende klanten die een nieuwe iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV of Mac kopen, mogen Apple TV+ een jaar lang en Apple Arcade drie maanden lang gratis proberen. Deze speciale aanbieding geldt voor een beperkte tijd.10
 • Apple One is de simpelste manier om in één keer een voordelig abonnement op meerdere Apple diensten te krijgen. Dit abonnement kan met het hele gezin worden gedeeld. Apple One gaat dit najaar van start.
 • Op apple.com en in de Apple Stores zijn dezelfde uitstekende voorzieningen voor shopping en ondersteuning beschikbaar voor klanten. Klanten kunnen hulp bij het shoppen krijgen van Apple Specialists, in aanmerking komende devices inruilen, ondersteuning krijgen en veilige, contactloze levering aanvragen of kiezen uit verschillende mogelijkheden om producten op te halen in de Apple Store. Klanten worden geadviseerd apple.com/nl/retail te raadplegen voor meer informatie over de geldende gezondheids- en veiligheidsmaatregelen en de voorzieningen die in de lokale Store worden aangeboden.
 • Klanten kunnen hun in aanmerking komende device inruilen voor een Apple cadeaubon of een tegoed bij een nieuwe aankoop. Een device dat niet in aanmerking komt voor een tegoed, wordt gratis door Apple gerecycled.
 • Klanten kunnen de beperkte garantie uitbreiden met AppleCare+ en zo dekking tegen onopzettelijke schade toevoegen, of met AppleCare+ met dekking voor verlies en diefstal, waarmee ze dag en nacht met voorrang toegang krijgen tot technische ondersteuning.
 • Alle klanten die hun iPhone rechtstreeks bij Apple kopen, kunnen kiezen voor een gratis Online Persoonlijke Sessie. Een Apple Specialist laat dan zien wat ze allemaal met hun nieuwe iPhone kunnen doen.

LEGAL/FOOTNOTES
1 Een deel van de opbrengst van elke verkochte (PRODUCT)RED gaat naar het Wereldfonds voor de bestrijding van aids. Vanaf nu t/m 31 december 2020 gaat die opbrengst naar het Wereldfonds voor de bestrijding van COVID-19.

2 Data-abonnement is vereist. 5G, Gigabit LTE, VoLTE en bellen via wifi zijn in een beperkt aantal landen en bij een beperkt aantal providers beschikbaar. Snelheden zijn gebaseerd op theoretische doorvoer en zijn afhankelijk van omstandigheden ter plaatse en de netwerkaanbieder. Voor details over ondersteuning voor 5G en LTE kunnen klanten contact opnemen met hun provider of kijken op apple.com/iphone/cellular.

3 Displays hebben ronde hoeken. Als rechthoek meet het scherm 15,40 cm (iPhone 12) of 13,77 cm (iPhone 12 mini) diagonaal. Het daadwerkelijke display is kleiner.

4 Gebaseerd op de Ceramic Shield-voorkant vergeleken met iPhone van de vorige generatie.

5 iPhone 12 en iPhone 12 mini zijn spat‑, water‑ en stofbestendig en voldoen aan bestendigheidsnorm IP68 volgens IEC‑standaard 60529 (tot 30 minuten en 6 meter diep, getest onder gecontroleerde omstandigheden). Spat-, water- en stofbestendigheid kunnen na verloop van tijd afnemen als gevolg van normale slijtage. Probeer een natte iPhone niet op te laden. Raadpleeg de handleiding voor instructies met betrekking tot reinigen en drogen. Vloeistofschade valt niet onder de garantie.

6 Voor het afspelen van 4K Dolby Vision is Apple TV 4K of een voor AirPlay geschikte tv vereist.

7 MagSafe-accessoires zoals opladers, hoesjes en portefeuillehoesjes zijn afzonderlijk verkrijgbaar.

8 Sommige features zijn niet in alle talen of regio’s beschikbaar. Ga voor meer informatie over iOS 14 naar apple.com/nl/ios/ios-14.

9 De inruilwaarden gelden alleen bij aankoop van een nieuwe iPhone, afhankelijk van beschikbaarheid en beperkingen. De inruilwaarde is afhankelijk van de staat, het jaar en de configuratie van het in aanmerking komende ingeruilde device. Niet alle devices komen in aanmerking voor een tegoed. Klanten moeten ten minste 18 jaar oud zijn om in aanmerking te komen voor een tegoed bij een aankoop of een Apple cadeaubon bij inruil. De inruilwaarde kan in mindering worden gebracht op de aanschafprijs van een in aanmerking komend nieuw device of worden bijgeschreven op een Apple cadeaubon. De daadwerkelijke waarde die wordt toegekend, is gebaseerd op ontvangst van een in aanmerking komend device dat voldoet aan de omschrijving die ten tijde van de waardebepaling is opgegeven. Er is mogelijk verkoopbelasting van toepassing op de complete waarde van een nieuw device. Voor inruilen in de Store moet een geldig legitimatiebewijs met foto worden overgelegd (afhankelijk van de lokale wetgeving is de Store mogelijk verplicht deze informatie te bewaren). Dit aanbod is mogelijk niet in alle Stores geldig, en er kunnen verschillen zijn tussen inruilen in de Store en online inruilen. In sommige Stores kunnen extra eisen gelden. Apple en de inruilpartners van Apple behouden zich het recht voor om elke inruiltransactie om welke reden dan ook te weigeren of beperken. Voor meer informatie over het inruilen en recyclen van in aanmerking komende devices kunnen klanten terecht bij de inruilpartners van Apple.

10 €4,99 per maand per stuk voor Apple TV+ en Apple Arcade na afloop van de gratis proefperiode. Speciale aanbiedingen blijven drie maanden geldig nadat het in aanmerking komende device voor het eerst is geactiveerd. Eén Apple TV+-aanbieding en één Apple Arcade-aanbieding per Delen met gezin-groep. Abonnementen worden automatisch verlengd totdat ze worden opgezegd. Hiervoor gelden andere beperkingen en voorwaarden; ga voor meer informatie naar apple.com/nl/promo.
geplaatst door: Robert
De mini is de ideale opvolger van de originele SE, daar keek ik dan persoonlijk ook erg hard naar uit, maar ik had stiekem wel gehoopt/verwacht dat de prijs iets lager zou zijn.

Als ik het goed heb, is de prijs van de 12 mini = iPhone 11 vorig jaar? Feitelijk verhoogt Apple de prijs dus met €100, en daarbovenop halen ze de oplader en oortjes uit de doos.. Voor mij zou het betekenen dat ik dus ook een nieuwe oplader moet kopen náást een nieuwe telefoon?!

Jammer, dat wordt dus nog een jaartje doorgaan met mijn SE en hopen dat de 12 mini over een jaar voor een zachter prijsje is te vinden, al dan niet tweedehands.
geplaatst door: Pumpal
Voor mij zou het betekenen dat ik dus ook een nieuwe oplader moet kopen náást een nieuwe telefoon.

Wat is er mis met je huidige oplader dan? Of met een van de andere opladers die in de lade liggen?
geplaatst door: puk1980
επιτέλους το κατάλαβα
Citaat van: Robert
Dat maakt die iPhone mini waarschijnlijk meteen een echt hebbeding voor een grote doelgroep
Een telefoon van rond de €400 kan een hebbeding zijn, voor het dubbele lijkt "hebbeding" me niet het juiste woord. Meer "onbereikbaar ding".

Als ik het goed heb, is de prijs van de 12 mini = iPhone 11 vorig jaar? Feitelijk verhoogt Apple de prijs dus met €100, en daarbovenop halen ze de oplader en oortjes uit de doos.
Dat klopt helemaal!

Natuurlijk zit er weer een jaar R&D in de telefoon, zijn de onderdelen allemaal weer beter en sneller geworden, maar de kostprijs is niet met €100 gestegen.

Ik snap het wel, Apple wil een financieel buffertje opbouwen. Zware tijd, deze coronatijd!
geplaatst door: MacFrankie
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
Prijzig en prachtig :sigh:.

Citaat
The Triumphant Return of the Good Small Phone
..zoals Wired schrijft in een mooi artikel over deze nieuwe kleine.

Citaat
WHAT’S THE DIFFERENCE between the iPhone 12 Mini and the iPhone 12? About three square inches of display. That’s it. Everything else is the same. Which makes this the first time in years that you’ve been able to buy a smaller phone that wasn’t also a worse phone—not just from Apple, but pretty much anywhere.
Ik heb nog even bedenktijd :cool:.
geplaatst door: boiing
Citaat
Die prijzen liggen trouwens een stuk lager in de VS, daar is de instapprijs van de iPhone 12 mini 699 euro.

De instapprijs is de VS is natuurlijk 699 dollar (niet euro) maar deze prijs schijn je alleen te betalen in combinatie met een abonnement (van Verizon en AT&T) in andere gevallen betaal je in de VS $729 (12 mini) en $829 (12).

bron
geplaatst door: Ezz
Toch heeft die mini mijn aandacht.
In januari koop ik een nieuwe telefoon. Normaal zou ik voor de SE gaan of wellicht de Xs. Daar doe ik dan een jaar of drie mee en koop weer een nieuwe.
Ik zou ook de mini kunnen kopen. Daar zou ik dan een jaar of 5 mee moeten doen om ongeveer even duur uit te zijn. Aangezien je dan het nieuwste model hebt, zou dat haalbaar moeten zijn.
geplaatst door: Ziegler
.. in andere gevallen betaal je in de VS $729 (12 mini) en $829 (12).
Klopt, en MacFrankie rekent in dit draadje voor dat je dan in Nederland €60 euro duurder uit bent voor de instap 12 mini. Een prijsverschil dat je met MacFreak-, bedrijfs- of onderwijskorting waarschijnlijk grotendeels bespaart :wink:.
geplaatst door: boiing
Wat is er mis met je huidige oplader dan? Of met een van de andere opladers die in de lade liggen?
Beide kanten van het nieuwe draadje passen niet op de oude opladers. Heb zelf een iPad 2018 en de eerste SE. Dus een xtra oplader en oortjes zijn wel nodig.
geplaatst door: TOV
Je gebruikt dan toch ook het kabeltje van die iPad of SE oplader?!  :wacko:
geplaatst door: boiing
Je gebruikt dan toch ook het kabeltje van die iPad of SE oplader?!  :wacko:
😊 inderdaad, had ff over het hoofd gezien dat de nieuwe ook nog steeds lightning zijn. Alleen oortjes dan. 😉
geplaatst door: TOV
Zelfs dat hoeft niet: https://www.macturn.nl/product/lightning-naar-jack-adapter-voor-iphone/

:biggrin:
O, maar das geen geld. Kom maar op met die nieuwe iPhone. 😊
geplaatst door: TOV
Nog een nieuwtje in dit verband: Apple heeft de prijs van de lightning EarPods verlaagt naar €19 (voorheen €29). De 18 W USB-C adapter die €35 kostte is vervangen door een 20 W versie voor €25. Scheelt toch een klein beetje.
geplaatst door: boiing
Alleen die notch dat ziet er toch niet meer uit. Dat kan beter.
geplaatst door: penseel
Het blijft een gedoe met die computers!
Nog een nieuwtje in dit verband: Apple heeft de prijs van de lightning EarPods verlaagt naar €19 (voorheen €29). De 18 W USB-C adapter die €35 kostte is vervangen door een 20 W versie voor €25. Scheelt toch een klein beetje.

Dank je. Nu alleen nog wachten op wat de korting wordt op de nieuwe iPhones bij MacFreak. ☺️

geplaatst door: TOV
De 12 en de 12-mini lijken technisch kopieën van elkaar, ook met de camera's. Heel mooi. En heel fijn.
Maar helemaal gelijk kan natuurlijk niet, met zulke verschillende formaten.
Waarin zit dan het grote verschil? Ik vrees: in de capaciteit van de batterij.
Volgens opgave van Apple lopen de gebruikstijden met audio, video en streamen slechts 10-15 % uiteen.
Ben benieuwd of het bij dat kleine verschil blijft.
geplaatst door: MacWim
Mac mini 6.1, i5, 8 GB | MBA 6.2 | iPhone SE | iPad 2017 cellular | iPod touch 2009 | Apple TV 3
Bouw websites en -shops, webteksten, beeldbewerking met Pixelmator Pro. interlijn.nl
Dat is inderdaad het enige - maar wel logische - verschil. Kleiner formaat = kleinere batterij. Ik lees wel dat de batterij-duur weer zo'n 15% groter is dan de iPhone SE. In die zin ga je er dus op vooruit t.o.v. een SE of iPhone 7/8 bijvoorbeeld. En dat voor een kleinere iPhone met een groter scherm :thumbs-up:.

Screenshot 2020-10-14 at 12.03.16.jpg iPhone 12 en mini: kleinere versie van de iPhone 12 is wat minder duur
geplaatst door: boiing
Wat is er mis met je huidige oplader dan? Of met een van de andere opladers die in de lade liggen?

De meeste mensen verkopen hun oude iPhone en dat betekent ook de lader. Dus je moet sowieso een nieuwe lader kopen.

Het is ook niet milieuvriendelijk: de aparte opladers komen in een aparte verpakking die meer papier inneemt dan had het bij de iPhone gezeten. Hier een video van zo'n aparte lader:
De prijs is ook niet verlaagd dus er is geen winst voor de consument.
geplaatst door: Thinksamuel
De meeste mensen verkopen hun oude iPhone en dat betekent ook de lader. Dus je moet sowieso een nieuwe lader kopen.
Ik ben misschien geen 'meeste mensen' maar heb inmiddels wel een adapter of 10 in mijn Apple-la liggen :wink:..

De prijs is ook niet verlaagd dus er is geen winst voor de consument.
Wel, zie boven.
geplaatst door: boiing
Ik ben misschien geen 'meeste mensen' maar heb inmiddels wel een adapter of 10 in mijn Apple-la liggen :wink:..
Wel, zie boven.

Maar de prijs van de iPhone zelf is niet verlaagd. Als die toebhoren er niet bij zitten zou de prijs naar beneden moeten gaan. Dat de apart verkrijgbare toebehoren verlaagd zijn in prijs helpt de consument die een nieuwe iPhone koopt niet.
Ok, je bent niet de meeste mensen maar hoe kom je aan 10 opladers? Ik zou aan een Apple store gaan staan en ze gratis uitdelen om Apple te trollen
geplaatst door: Thinksamuel
Sorry, ik begreep je verkeerd v.w.b. de prijs: daar heb je gelijk in. Wat we er ook van vinden: ze zullen ze gewoon weer als warme broodjes verkopen, die iPhones.

Ok, je bent niet de meeste mensen maar hoe kom je aan 10 opladers? Ik zou aan een Apple store gaan staan en ze gratis uitdelen om Apple te trollen
:happy: Tsja, hoe kom ik eraan? Twee kids en een vrouw en sinds 2008 aan de iPhone en iPad. Eerst alleen ik natuurlijk (ach, die 2G dat waren nog eens tijden..), maar langzamerhand allemaal. We schoven ze meestal door in het gezin, tot ze zo slecht eraan toe waren dat verkoop geen zin meer had. Maar die adapters zijn niet stuk te krijgen! Het zijn er zelfs iets meer dan 10 zie ik nu :blush:.
geplaatst door: boiing
Wat is er mis met je huidige oplader dan? Of met een van de andere opladers die in de lade liggen?
Alle opladers en adapters die ik thuis heb liggen hebben een USB-A uitgang, terwijl de nieuwe kabel van de iPhone 12 lightning naar USB-C is. Misschien loop ik achter, maar helaas heb ik geen toestellen met USB-C poorten.
geplaatst door: Pumpal
Zie reactie #9 Pumpal, je gebruikt gewoon een oplader uit de la met lightning kabel.. De kabel bij de iPhone bewaar je tot je een keer een USB-C lader hebt.
geplaatst door: boiing
Fijn dat boiing het inmiddels beantwoord heeft. Ik heb meerdere adapter stekkers en blokjes in de lade liggen. In combinatie met een USB-A naar lightning kabel (worden al zo'n pak hem beet 10 jaar meegeleverd met iPhones en iPads) kun je daar je nieuwe iPhone 12 mee opladen.

Of het zijn geen echte MacFreaks hier, of ze hebben nog nooit in hun lade gekeken...  :cool:
geplaatst door: puk1980
επιτέλους το κατάλαβα