geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone13-icoon.jpg
iPhone 13 behoudt zijn waarde meer dan de voorgangers
Onderzoeksbedrijf SellCell houdt de smartphone-markt in de VS nauwlettend in het oog, en daarbij zien ze iets opvallends: de inruilwaarde van de iPhone 13 is de hoogste tot nu toe. De iPhone 13 is duurder dan de voorganger, maar dat was bij de iPhone 12 natuurlijk ook al het geval.

De reden is dan ook een relatief simpele: door het aanhoudende wereldwijde chiptekort worden er minder iPhone 13 modellen uitgeleverd. En die schaarste betekent dat er meer vraag is naar de relatief weinige iPhone 13 modellen die tweedehands op de markt komen. En door die schaarste is de prijs hoog.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone13ProLineup.jpg
iPhone 13 behoudt zijn waarde meer dan de voorgangers


Met andere woorden, het gaat hier waarschijnlijk simpelweg om vraag en aanbod waarbij de eerste groter is dan het tweede.

Wil je een iPhone 13 kopen dan zal je waarschijnlijk voorlopig nog steeds voor een nieuwe moeten kiezen, waarbij het verstandig is om zo snel mogelijk te bestellen, want datzelfde chiptekort is natuurlijk ook van invloed op de levertijden van een nieuwe iPhone 13.


MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Wordt donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
iPhone 13 behoudt zijn waarde meer dan de voorgangers
24 november 2021 - 16:25    reactie #1
geplaatst door: Ziegler
Ze zien helemaal niets opvallends. Er is op dit moment een tekort aan van alles en nog wat. Ik verwacht dat de 2e hands waarde van mijn auto ook boven verwachting is.