geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone14-icoon.jpg
iPhone 14: altijd-aan-display, nieuwe lock screen widgets altijd zichtbaar
Als je de geruchten in de aanloop naar de WWDC hier op MacFreak gelezen hebt en de keynote van de WWDC bekeken, dan weet je waarschijnlijk al dat de iPhone 14 een altijd-aan-display gaat krijgen, en dat de lock screen widgets van iOS 16 daarop altijd zichtbaar zullen zijn.

Want die widgets lijken niet voor niets veel op de complicaties van de Apple Watch, dat sinds de Series 5 ook al de optie heeft om altijd beeld te tonen. Dat beeld is dan wel minder helder dan als het actief is, maar helder genoeg om snel de belangrijkste dingen te kunnen zien. Dat betekent dat je met een iPhone niet alleen voortaan altijd de tijd zal kunnen zien, maar ook de widgets van jouw keuze.


Bij het uitkomen van iOS 16 zal er al aardig wat keuze zijn bij die widgets, bijvoorbeeld het weer, je agenda, aandelen of de drie gekleurde ringen, waarmee jouw activiteit weergeven wordt.

Daarbij zal niet alleen het scherm gedimd zijn. Ook zal het beeld veel minder vaak ‘ververst’ worden, het gaat tenslotte niet om bewegend beeld, waarbij het wel belangrijk zou zijn dat het er mooi vloeiend getoond wordt.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhoneiOS16Widgets.jpg
iPhone 14: altijd-aan-display, nieuwe lock screen widgets altijd zichtbaar


Andere verwachtingen voor de iPhone 14 Pro modellen

De camera’s zullen weer een grote sprong in kwaliteit maken, zowel aan de voor- als aan de achterkant, die laatste zou een sensor krijgen met maar liefst 48 megapixels.

Verder zouden de randjes nog wat smaller worden, vinden we een snellere A16 chip er in en zal de uitsparing aan de bovenkant van het scherm (de notch) vervangen worden door twee gaatjes, waarvan één rond en één wat breder, maar met afgeronde hoeken.

De ‘gewone’ iPhone 14 modellen zullen waarschijnlijk dezelfde A15 chip houden als nu in alle iPhone 13 modellen te vinden is. Daarnaast zal het mini model verdwijnen, terwijl er juist een groter Max-model bijkomt. Waardoor er van zowel de gewone iPhone als de iPhone 14 Pro er een versie zal zijn met een scherm met een beelddiagonaal van 6,1-inch, terwijl het Max-model bij beide versies een beelddiagonaal van 6,7-inch zal hebben. #iPhone
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.