https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Siri-ios11-icoon.jpg
Is Apple nu ook begonnen met het woord “gun” te censureren?
Een erg kleine bijdrage die Apple in het verleden heeft gedaan tegen het geweld met vuurwapens was het vervangen van de pistool-Emoji door een waterpistool. Het heeft waarschijnlijk geen slachtoffers gescheeld, mogelijk maakte het anders erg vervelende boodschappen iets minder agressief.

Maar het lijkt er op dat Apple nog verder gaat, als je Siri een titel laat voorlezen dan blijkt ze op dit moment het woord “gun” niet uit te spreken, maar te spellen. In de tweet hieronder kan je zien dat alle andere woorden gewoon voorgelezen worden, alleen het woord “gun” wordt letter voor letter uitgesproken. Mogelijk dat het hier om een technische fout gaat, maar als dat het geval is dan is het wel een erg vreemde. Want woorden als “delegates” of “seizure” lijken moeilijker uit te spreken, en daar heeft de iPad geen moeite mee.


Bij het vervangen van een echt pistool door een waterpistool was er nog sprake van creatieve vrijheid, en Emoji lenen zich sowieso goed voor allerlei interpretaties van de verschillen makers. Maar hier gaat het om het voorlezen van tekst. Als Apple daar expres blijkt in te grijpen, dan lijkt het tijd voor de beleidsmakers in Cupertino om hier nog eens goed over na te denken. #Siri
geplaatst door: Robert
antw: Is Apple nu ook begonnen met het woord “gun” te censureren?
reactie #1 geplaatst: 13 februari 2020 - 15:58
 :cry: ... De digitale Sigrid is er ter ondersteuning ... Dit betekend voorlezen, zaken opzoeken, afspraken plannen, bellen, de gebruikelijke ondersteuning ... Nu is Sigrid - of Siri in het kort - natuurlijk een computerprogramma en dus onderhavig aan de wensen van de programmeurs.

Maar nu begint het vervelend te worden. Namelijk politieke correctheid en voorkeuren ... Uiteindelijk is Sigrid omgedoopt tot "Speech Interpretation and Recognition Interface" en zou het een redelijk neutraal karakter moeten hebben. Of het nu gaat om feminisme, wapens, Arabieren, Joden of Chinezen ... In ieder geval moet het toch mogelijk zijn om gewoon voor te lezen. Of wordt Sex, Gay, Lesbian, Transvestite, Blackface ook allemaal gespeld uitgesproken door SIRI?

Teleurstellend dit.
geplaatst door: doctor_apple
antw: Is Apple nu ook begonnen met het woord “gun” te censureren?
reactie #2 geplaatst: 13 februari 2020 - 17:43
Ik ben bang dat dit ook valt onder de nieuwe politieke correctheid en het nieuwe moralisme. (Voorbeeld)De directie van het Van Gogh Museum heeft lang gedelibereerd of een onlangs aangekocht naakt van Degas (n.b. op de rug gezien!) wel  aan de muur gehangen kon worden "i.v.m. gevoeligheden van bepaalde bevolkingsgroepen". Demonstratie van intellectuele armoede......
geplaatst door: bacon
Logica brengt je van A naar B. Verbeelding brengt je overal. (Einstein)
antw: Is Apple nu ook begonnen met het woord “gun” te censureren?
reactie #3 geplaatst: 14 februari 2020 - 18:06
De directie van het Van Gogh Museum heeft lang gedelibereerd of een onlangs aangekocht naakt van Degas (n.b. op de rug gezien!) wel  aan de muur gehangen kon worden "i.v.m. gevoeligheden van bepaalde bevolkingsgroepen"

Zou voldoende moeten zijn om de voltallige directie te ontslaan. Als je over zoiets simpels serieus moet nadenken, dan ben je als museumdirectie toch geen knip voor de neus waard?
geplaatst door: GeorgeM