Is Humane’s draagbare AI de iPhone killer? (Upd. x3)
12 november 2023 - 09:17    reactie #25
geplaatst door: Ger Nijkamp
Heel erg leuke ideeën in dit device, maar gaat zeker niet de iPhone killer worden.
Dat dacht Steve Ballmer ook ooit nogal nadrukkelijk bij gebrek aan een tactile toetsenbord op een telefoon... 😁

Zonder dollen: de draagbare telefoon als informatiedrager en communicatie device onderweg heeft z'n langste tijd gehad. Ik begrijp dat we dit ons nu (nog) niet voor kunnen stellen, maar binnen nu en 15 jaar lopen we niet meer met zo'n ding rond. Net zoals we ons 15 jaar geleden niet voor konden stellen dat nu letterlijk iedereen de hele dag met zo'n ding rond zou lopen om er continu op te kijken.

De crux zit 'm in het het 'continu'. We maken zó veel gebruik van digitale informatie dat het device en de handelingen de beperkende (lees: vermoeiende, onnodige) factoren zijn geworden. AI, spraak-, beweging- en oogbesturing zijn de stappen die zo'n device onnodig gaan maken. Het zal niet van de één op andere dag gebeuren, maar het begin is een aantal jaren geleden al gemaakt.

[ Ger ]
Is Humane’s draagbare AI de iPhone killer? (Upd. x3)
12 november 2023 - 10:33    reactie #26
geplaatst door: orange
ai pin doet wat mijn smartwatch ook doet.
en
ai pin doet wat mijn smartphone ook doet.

En beide devices kunnen veel meer dan wat ai pin kan.

Het enige wat 'vernieuwend' is, is de vorm waarin dat gegoten is. En hun achterliggende AI server-based informatie in het abonnement. Maakt dat het 'hand'iger? Nee, niet echt. Het maakt iets wat al bestaat 'anders', niet beter.

...Zonder dollen: de draagbare telefoon als informatiedrager en communicatie device onderweg heeft z'n langste tijd gehad.  ... ... AI, spraak-, beweging- en oogbesturing zijn de stappen die zo'n device onnodig gaan maken...
Het beest is los, en gaat voorlopig zijn hokje niet meer in.

We gaan geen afscheid meer nemen van de overdaad aan audio-visuele informatie die we tot ons kunnen nemen. Hoeveel AI je daar ook naar toe gaat werpen.

Een smartphone kun je nog naast je neerleggen, in tegenstelling tot waar men ons heen wil duwen; devices die onlosmakelijk met je verbonden gaan zijn, in de vorm van een pin op je kleding, een bril op je neus, etc.

Spraakbesturing is ook helemaal leuk. Thuis, om je lampen aan te zetten en in de auto om een opdracht tegeven of een bericht te versturen. ;) In de buitenwereld is het een ramp die zich hopelijk niet gaat voltrekken zoals hu.ma.ne hoopt dat dat gaat gebeuren.
Bewerkt: 12 november 2023 - 10:45 door orange
Sinds 12-01-1963.
Hobby > Music in Motion: www.drumcorpsinprogress.nl
Is Humane’s draagbare AI de iPhone killer? (Upd. x3)
12 november 2023 - 12:56    reactie #27
geplaatst door: Flix
...spraak-besturing...
Siri bestaat nu al meer dan 12 jaar, en al 12 jaar gebruik ik het niet. Of en toe probeer ik het weer eens, en elke keer ben ik weer teleurgesteld in de slechte kwaliteit van het geheel. Ik heb het idee dat ik daar niet de enige in ben. Hoeveel MF'ers hier gebruiken Siri bv ook op de Mac?
Overigens gebruik ik ook veel bewegingsopties van de trackpad ook niet; veel te gevoelig voor allerlei ongewenste effecten.
Daarom ben ik ook niet overtuigd dat al die door jou opgesomde 'bewegingen' en AI op kortere termijn iets gaat veranderen aan hoe wij techniek gebruiken.
Is Humane’s draagbare AI de iPhone killer? (Upd. x3)
12 november 2023 - 13:07    reactie #28
geplaatst door: puk1980
Hoeveel MF'ers hier gebruiken Siri bv ook op de Mac?
Zelfde hier. Eens in het jaar probeer ik het weer eens. In het (Amerikaans) Engels zal het vast allemaal aardig werken, maar in het Nederlands is het gewoon knudde, zeker als je een mix van Nederlands en Engels nodig hebt, bijvoorbeeld om liedjes te kiezen in Music / Spotify etc.
"The number of people that predict the end of Moore's law doubles every two years."
Is Humane’s draagbare AI de iPhone killer? (Upd. x3)
12 november 2023 - 14:19    reactie #29
geplaatst door: nnsa
Eens met puk1980 en flix: hier ook geen siri gebruiker.
Is Humane’s draagbare AI de iPhone killer? (Upd. x3)
12 november 2023 - 14:28    reactie #30
geplaatst door: orange
Thuis bestuur ik het hele huis met de stem. Dat gaat gewoon lekker.

Maar verder dan dat gebruik ik het ook niet.

Rustig wat info opzoeken en het voor je neus hebben op een scherm zonder dat je het per direct toegesproken krijgt is voor je hersens gewoon een stuk relaxter.
Sinds 12-01-1963.
Hobby > Music in Motion: www.drumcorpsinprogress.nl
Is Humane’s draagbare AI de iPhone killer? (Upd. x3)
12 november 2023 - 19:32    reactie #31
geplaatst door: Ger Nijkamp
Allemaal helemaal mee eens. Da's de huidige situatie. Je hoeft echter niet heel veel fantasie te hebben om te snappen dat AI en combinatie met een aantal technieken waarvan de koers reeds is ingezet, plus de factor tijd (+15 jaar is nogal een periode) die wereld niet hetzelfde zal blijven.

Steve Jobs had het héél erg bij het rechte eind, toen hij stelde dat je consumenten niet moet vragen naar wat zij willen - omdat ze slechts kunnen refereren aan wat ze reeds kennen, niet aan wat ze zichzelf (nog) niet voor kunnen stellen...

🙂

[ Ger ]
Is Humane’s draagbare AI de iPhone killer? (Upd. x3)
12 november 2023 - 19:51    reactie #32
geplaatst door: orange
Yep. En nog steeds... hebben we nu een redelijk unieke situatie bereikt waarop mensen op elke plek op deze aarde kunnen doen wat ze bijvoorbeeld sinds de introductie van de televisie en radio slechts op een vaste plek in hun huis konden doen.

En iedereen is daar absoluut helemaal tevreden mee. Kan er iets verbeterd worden aan wat we nu al hebben? Vast wel, en kom maar op!

AI zal daarbij absoluut een grote rol gaan spelen. Maar je hoeft ook niet heel veel fantasie te hebben om te snappen dat een apparaat dat vrijwel alles wegneemt waar mensen nu gek op zijn niet die grote voorspelde verandering gaat zijn.

Waar we nu mee rondlopen is niets anders dan een mobiele combinatie van zaken waar mensen al van hielden; muziek, video, boeken, informatie, fotografie. Van die vijf elementen vind je er vier niet (serieus) terug in ontwikkelingen als ai pin. En daarom zal dat nooit de grote verandering kunnen worden.
Sinds 12-01-1963.
Hobby > Music in Motion: www.drumcorpsinprogress.nl
Is Humane’s draagbare AI de iPhone killer? (Upd. x3)
12 november 2023 - 21:52    reactie #33
geplaatst door: doctor_apple
En toch denk ik dat hier veel meer inzit dan sommigen vermoeden. Ikzelf experimenteer al een tijdje met een los portable beeldscherm dat ik kan koppelen aan ofwel mijn telefoon, tablet of computer. Heb een tijdje de computer weggedaan voor op reis. Alleen een ultra portable muis en toetsenbord met een telefoon ... en het ultra lichte beeldscherm voor het geval dat er geen scherm zou zijn.

Welnu, er was bijna overal een beeldscherm. Hotel, opdrachtgever en waar het echt te vermoeiend was, neme men het portable scherm, geklikt aan de telefoon en gaan ...

Nu heb ik eens gekeken naar de vouw-schermen van Samsung ... Ook naar de oprolbare varianten. Volgens mij gaat dit er komen. En ik kan me best voorstellen dat deze telefoon gewoon straks in een "Apple Watch" verwerkt zit. Minimalistische tot nagenoeg geen user interface.

Vergeet niet dat in de hogere gelederen juist al dat Multimedia geweld, alsmede continue bereikbaar zijn wordt gezien als iets van het klootjesvolk. Het proletariaat welk alsmaar (goedkope) entertainment moet genoeten want sja ... elk weekend naar een leuke plek op aard vliegen is er niet bij.

Het valt mij op dat in die gelederen er mensen zijn die luxe dumb phones gebruiken en ook geregeld "digital detoxing" doen ... Sommigen hebben het gezwets allang vaarwel gezegd. Bewegen zich op andere netwerken, maar onderweg zitten ze ook vrijwel niet te kloten met het scherm. Aandacht voor het moment en omgeving. Dat is de ware luxe, niet een iPhone of Samsung van 1200 euro en de wereld zien via een dergelijk toestel.

En hierin gaat het verschil zitten in denken met de volgende generaties. Waar wij genoegen namen met een glimps via video, gaat het volgens mij veel meer richting twee extremen: ofwel "full immersive" (Virtual Reality op een manier die we nog niet kennen) danwel uber minimalistisch.

Ik geloof er geen snars van de dat de huidige mobiele telefoon een blijvertje is. Een prachtig apparaat, en passend bij onze tijd. Maar ik denk juist dat een "virtuele assistent" en minimalistische interfaces het gaan winnen.

Immers, er is helemaal niets meer te bewijzen inzake interfaces. We weten wat mogelijk is, en al het 'extra's ' gaat (volgens mij) komende tijd in rap tempo als overhead of bloatware gezien worden.

Echter, voordien (verwacht) ik een korte opleving van 'bloatware'. Bij zowel Mickeysoft als Apple, maar op geheel eigen wijze. En ergens zie je dit nu al: hoeveel verborgen functies zitten er wel niet in macOS, iOS, Windows en Android? Merendeel heb je helemaal niet nodig of kun je eigenlijk gewoon dumpen. Maar dat kan dus niet ...

... onnodig complex geworden.

Ik voorzie een toekomst van veel meer flexibiliteit in schermtechnologie. Zowel fysiek (oprolbaar/vouwbaar/opblaasbaar/projectie) als in functie (streaming naar elk scherm en verbinden via USB-C) ...

... ook in het (semi) openbare domein. Een USB-C monitor, toetsenbord en muis op een co-working-werkplek betekend dat je eigenlijk enkel je "zakcomputer" nodig hebt.

"Domme communicatie" en ondersteuning kan je "communicator" overnemen ...
Is Humane’s draagbare AI de iPhone killer? (Upd. x3)
12 november 2023 - 21:56    reactie #34
geplaatst door: Jurriaan
Siri verslaan kan iedereen, wat een verdriet is dat. Navigeer naar  huis lukt al niet.
Projectie lijkt mij nuttig, headup display in een auto bijvoorbeeld. Maar als vervanger van een smartphone wordt TikTokken een uitdaging.
MBA '20 M1| SE1 & 2 iOS 15/17 | Mini6 iPadOS 17 | ATV 4K MKI  TVOS17|
Is Humane’s draagbare AI de iPhone killer? (Upd. x3)
12 november 2023 - 21:57    reactie #35
geplaatst door: Ger Nijkamp
Ik geloof er geen snars van de dat de huidige mobiele telefoon een blijvertje is. Een prachtig apparaat, en passend bij onze tijd. Maar ik denk juist dat een "virtuele assistent" en minimalistische interfaces het gaan winnen.
Precies dat. We zien grotendeels hetzelfde. Het zal morgen nog niet zover zijn, maar kom over een jaartje of vijf à tien nog eens terug.

😉

[ Ger ]
Is Humane’s draagbare AI de iPhone killer? (Upd. x3)
12 november 2023 - 23:22    reactie #36
geplaatst door: orange
We spreken elkaar hier weer over vijf tot tien jaar.

Ik ben benieuwd! ;)
Sinds 12-01-1963.
Hobby > Music in Motion: www.drumcorpsinprogress.nl
Is Humane’s draagbare AI de iPhone killer? (Upd. x3)
15 april 2024 - 15:01    reactie #37
geplaatst door: de Redactie
Er is een derde update bij dit nieuwsbericht gezet.
Is Humane’s draagbare AI de iPhone killer? (Upd. x3)
15 april 2024 - 17:30    reactie #38
geplaatst door: puk1980
En de samenvatting daarvan: nee, dat is het niet.

We zullen samen met Ger nog even (vijf jaar?) geduld moeten hebben op de volgende creativo!
"The number of people that predict the end of Moore's law doubles every two years."
Is Humane’s draagbare AI de iPhone killer? (Upd. x3)
16 april 2024 - 13:43    reactie #39
geplaatst door: ouwemac
Voorlopig hebben de sceptici gelijk gekregen. Na net een jaar al…..
Op naar volgend jaar of de nieuwe AI Pin?
Optimistisch maar zonder hoop. (Tommy Wieringa)
Is Humane’s draagbare AI de iPhone killer? (Upd. x3)
16 april 2024 - 15:48    reactie #40
geplaatst door: JPZ
Niet ieder nieuw idee slaat aan, maar als niemand het probeert blijven we stilstaan.
300+ New Features! 50 or so might not be intended but they're still new!
Is Humane’s draagbare AI de iPhone killer? (Upd. x3)
17 april 2024 - 08:28    reactie #41
geplaatst door: GeorgeM
Marques Brownlee vat het aardig samen.

Is Humane’s draagbare AI de iPhone killer? (Upd. x3)
20 april 2024 - 18:55    reactie #42
geplaatst door: puk1980
"The number of people that predict the end of Moore's law doubles every two years."
Is Humane’s draagbare AI de iPhone killer? (Upd. x3)
21 april 2024 - 10:04    reactie #43
geplaatst door: orange
Als duidelijk voorbeeld waarom zaken als de AI Pin niet persé de toekomst zullen zijn, worden de Magic Cap en Apple Newton genoemd, waarbij hard werd ingezet op invoer met pen en handschrift herkenning.

Het is nu 2024, en dus ruim dertig jaar later; en deze manier van werken is nog steeds niet iets wat het overgrote deel van mensen doet. Zie jij wel eens ergens iemand alles met een pennetje doen? Ik niet eigenlijk. Dat is nooit 'general magic' geworden.

Die hele rij AI devices waar we nu mee te maken krijgen en waar we de hele dag tegen aan mogen lullen, gaan het niet worden. Dat is in die vorm een super irritante manier van communiceren met techniek. Stel je eens voor dat iedereen die nu een smartphone gebruikt, op die manier aan de gang gaat. Je moet er toch niet aan denken?!

Ja, ik roep alle navigatie-opdrachten al naar mijn telefoon of auto. En ja, thuis 'bedien ik het huis' grotendeels met de stem. Maar in gezelschap ga ik niet tegen mijn AI-device staan babbelen. Als er visite is gebruik ik bijvoorbeeld de smartphone of -watch om een lamp aan of uit te doen, of de muziek zachter te zetten. Dan roep ik ook niet in het wilde weg wat commando's.
Sinds 12-01-1963.
Hobby > Music in Motion: www.drumcorpsinprogress.nl
Is Humane’s draagbare AI de iPhone killer? (Upd. x3)
21 april 2024 - 14:51    reactie #44
geplaatst door: anraadts
Helemaal eens met deze samenvatting van orange.

Daarbij lijkt het een goed idee om de filosofie van Steve Jobs aan te houden, je moet pas iets op de markt brengen als het iets doet wat geen enkel ander apparaat doet, en als het wel hetzelfde doet, dan in ieder geval heel erg veel beter.

Je kan je smartphone al gebruiken voor wat de Humane AI Pin kan, en de Humane AI Pin doet het niet veel beter (juist het tegendeel, die doet het slechter en vooral langzamer).

Op een of andere manier denken veel investeerders dat mensen die uit Apple komen altijd met goede ideeën komen, in de praktijk valt dat nogal eens tegen (Tony Fadell lijkt de uitzondering).