geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ApplePay-icoon.jpg
Ook Adyen nu partner voor ‘Tap to Pay on iPhone’
Een maand geleden kon je hier op MacFreak al lezen dat Apple de NFC-chip in de iPhone ging openstellen voor ‘Tap to Pay on iPhone’. Hiermee wordt het mogelijk om een iPhone als betaal-terminal te gebruiken, waardoor dan geen extra hardware meer nodig is.

Bij die aankondiging werd Stripe al genoemd als partner, inmiddels is daar Adyen aan toegevoegd. Omdat Adyen van origine een Nederlands bedrijf is zou je kunnen denken dat dit betekent dat Tap to Pay ook snel bij ons beschikbaar zal komen, maar in eerste instantie zal deze nieuwe optie toch nog steeds alleen maar in de VS worden gelanceerd.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.ApplePayTapToPayTransaction.jpg
Ook Adyen nu partner voor ‘Tap to Pay on iPhone’


Hoewel de uitrol in de eerste instantie alleen in de VS zal plaatsvinden lijkt de toevoeging van Adyen als partner wel een goed teken voor de toekomst. Waar we vaak erg lang moeten wachten tot een service van Apple bij ons ook beschikbaar komt zou deze functie bij ons veel sneller uitgerold kunnen worden. We hebben tenslotte al een tijd Apple Pay als optie tot onze beschikking.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.ApplePayTapToPayTransaction-2.jpg
Ook Adyen nu partner voor ‘Tap to Pay on iPhone’


Naast de mogelijkheid om met Tap to Pay met onder andere de iPhone, Apple Watch of betaalkaart te betalen ontbreekt hier de mogelijkheid om dit met een Android smartphone te doen. Het is niet bekend of dit in de toekomst wel mogelijk wordt, in het persbericht over Tap to Pay is er in ieder geval niets over te vinden. #ApplePay #TapToPay
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.