geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch6-icoon.jpg
watchOS 7.3.1 lost laadproblemen bij Apple Watch 5 en SE op
Apple heeft een update voor watchOS uitgebracht die maar één doel heeft: het oplossen van laadproblemen bij de Apple Watch Series 5, die september 2019 werd uitgebracht, en de recent uitgekomen Apple Watch SE. Bij die modellen zouden sommige gebruikers problemen hebben als die in de spaarstand gaan.

De optie om deze spaarstand te activeren krijg je automatisch voorgeschoteld als de batterij van je Apple Watch nog maar 10 procent van zijn lading heeft. Activeer je die niet en komt je Apple Watch dichter bij de nul procent, dan wordt diezelfde spaarstand vanzelf geactiveerd. Heb je die op zo’n moment geactiveerd, dan zie je het stroom-symbool links weergegeven naast de tijd.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleWatchSpaarstand.jpg
watchOS 7.3.1 lost laadproblemen bij Apple Watch 5 en SE op


Zelf deze spaarstand activeren kan ook op ieder moment, dat doe je door van de onderkant van het scherm naar boven te ‘vegen’ en dan op het percentage van de batterij te klikken. De optie om de spaarstand te activeren vind je dan daar onderaan. Teruggaan naar de normale modus doe je dan door het ingedrukt houden van de platte knop aan de zijkant van je Apple Watch. Beide opties komen in de video hieronder ook voorbij.


Dit is het enige waar watchOS 7.3.1 voor bedoeld is, deze update is dan ook alleen maar beschikbaar voor de Apple Watch Series 5 en de Apple Watch SE. De verbindende factor tussen die twee modellen is de S5-chip, het ligt dus voor de hand dat het hier ging om een bug van watchOS 7 in combinatie met die chip.

Blijft jouw Apple Watch Series 5 of SE ook na deze update in de slaapstand hangen? Apple heeft inmiddels een gratis mail-in-reparatie programma daarvoor. In dit nieuwsbericht vind je daar meer informatie over.

Installatie van watchOS

Updates voor de Apple Watch installeer je door binnen de Watch-app op de verbonden iPhone linksonder te klikken op Mijn Watch. Deze update vind je dan in Algemeen → Software-update en die zal worden geïnstalleerd zodra je je akkoord bent gegaan met de voorwaarden en op ‘Installeer’ hebt gedrukt.

De eerste stappen kan je ook op Apple Watch zelf doen, ga daarvoor naar Instellingen → Algemeen →  Software-update en daar ook op ‘Installeer’ te klikken. Maar om je akkoord te geven voor de voorwaarden heb je wel nog steeds je iPhone nodig, dat gaat (nog) niet op de Apple Watch.


Om de update uit te voeren moet je Apple Watch minimaal voor 50 procent opgeladen zijn, en met het lichtnet verbonden. Verder moet er op de verbonden iPhone een versie van iOS staan die deze update ondersteunt, dat is in dit geval iOS 14.4.

Heb je watchOS 7 al op je Apple Watch staan dan kan je een update ook op je Apple Watch zelf uitvoeren, dus zonder de hulp van je iPhone. Je Apple Watch moet dan verbonden zijn met Wi-Fi. Open dan de Instellingen-app op je Apple Watch en ga in Algemeen naar Software-update. Zodra de update gevonden is kies je dan voor Installeer.

Meer informatie over het updaten van je Apple Watch is te vinden op deze support-pagina #watchOS #Update
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Wordt donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.