geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Maps-icoon-iOS11.jpg
Kaarten-app krijgt crowdsourcing opties in iOS 14.5
Er zijn al navigatie-apps die gebruik maken van crowdsourcing om bijvoorbeeld ongelukken, problemen op de weg of snelheidscontroles in beeld te krijgen. Dat is al een hele tijd mogelijk in de Waze navigatie-app, die in 2013 voor 1,1 miljard euro werd verkocht aan Google.

Dat laatste betekent dat die app heel erg veel gegevens van jou verzamelt, onder andere je contact­gegevens, die van jouw contacten, je zoek­geschiedenis, je identificatie­methode en je gebruiks­gegevens. Wil je liever een app waarmee je ook makkelijk meldingen kan doen, en andere gebruikers dat dus ook doen, maar die wel maximaal jouw privacy respecteert dan is er goed nieuws. Want Apple’s Kaarten-app (Maps) in iOS 14.5 krijgt die mogelijkheden, hieronder zie je hoe dit er in de beta-versie uitziet.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS14.5betaMapsReportAccident.jpg
Kaarten-app krijgt crowdsourcing opties in iOS 14.5


Als je eenmaal aan het navigeren bent hoeft je daar alleen het veldje aan de onderkant even naar boven te schuiven, dan zie je rechtsboven de nieuwe optie om te rapporteren staan. Klik je daar op dan krijg je de opties te zien die je in de schermafbeeldingen hierboven rechts te zien zijn.

Je kan er ook Siri voor gebruiken, op dit moment alleen in het Engels, door bijvoorbeeld te zeggen “Hey ‌Siri‌, there's an accident”. Siri zal de melding dan automatisch doorsturen. Of deze optie binnenkort ook in het Nederlands bekend zal zijn is nog niet bekend. #iOS #Kaarten
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
antw: Kaarten-app krijgt crowdsourcing opties in iOS 14.5
15 februari 2021 - 21:05    reactie #1
geplaatst door: leavestone
Fiets ondersteuning in een land als Nederland zou ook erg fijn zijn.
antw: Kaarten-app krijgt crowdsourcing opties in iOS 14.5
15 februari 2021 - 22:45    reactie #2
geplaatst door: Jurriaan
Dat heb ik veel liever en anno 2021 en van de manieren op de aarde leefbaar te houden.
MBA '20 M1| SE1 & 2 iOS 15/16 | Air2 iPadOS 15 | ATV 4K MKI |