geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatchSeries7Render-icoon.jpg
Apple Watch Series 7 mogelijk vertraagd door productieproblemen (Upd.)
Volgens twee bronnen - Nikkei en Bloomberg - zouden er problemen zijn met de productie van de Apple Watch Series 7, die onder andere te maken hebben met het nieuwe design. Waardoor dit nieuwe model mogelijk later uitgebracht zal worden, of in eerste instantie in een wat kleinere oplage.

Waarbij ‘later uitgebracht zal worden’ eigenlijk tussen aanhalingstekens moet staan, want Apple heeft nog niets aangekondigd over de release hiervan. In Cupertino wil men graag nieuwe devices op tijd voor de feestdagen in de schappen hebben. Maar onder andere de enorme vraag na de verlate lancering van de iPhone 12 modellen vorig jaar liet zien dat dit helemaal geen halszaak hoeft te zijn.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.JonProsserAppleWatchSeries7Renders.jpg
Apple Watch Series 7 mogelijk vertraagd door productieproblemen (Upd.)

klik op de afbeelding voor een grotere versie

De nieuwe Apple Watch modellen zouden onder andere vlakkere zijkanten krijgen, zoals we ook bij bijvoorbeeld de iPhone 12 en de nieuwe iPad Pro modellen al gezien hebben, en het scherm zou ook weer wat groter worden.

 Apple heeft wel vaker last van vertragingen gehad, en niet alleen bij de iPhone 12, wat hierboven als voorbeeld gegeven wordt. In 2015 werd de allereerste Apple Watch al in april aangekondigd en lag uiteindelijk pas in september in de winkels. En ook daar was sprake van problemen bij de productie.


met dank aan forumlid ‘MacFrankie’, die dit nieuws als eerste meldde op het forum


Update: analist Ming-Chi Kuo meldt dat Apple het probleem inmiddels opgelost heeft:

Citaat
The production issue of the Apple Watch 7 is mainly related to the panel side. However, it has been resolved, and mass production of panel modules will begin in mid-September. #AppleWatch
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
geplaatst door: doctor_apple
Ehm, zo ... ongeveer ... de hele wereld ... kampt ... met chiptekorten ...

... waarom zou dit anders zijn bij Apple?

Ik bedoel mede AMD, Apple, ARM, Broadcom, Marvell, MediaTek, en Nvidia worden bediend door TSMC. En ik denk niet dat TSMC zich kan permitteren om alle anderen de deur te wijzen. Nvidia bijvoorbeeld wordt inmiddels hard (juridisch) geschopt door, bijvoorbeeld, Daimler die weer Chips nodig heeft voor zijn Auto's en ook rechtsstreekse orders bij chipfabrikanten zijn er van allerlei afnemers.

Ziekenhuisapparatuur, Logistieke toepassingen, Auto industrie en nog veel meer andere zaken. En dan hebben we het nog niet gehad over de logistiek. Een verschrikking om spullen uit Azie weg te krijgen. Of het nu de Action betreft of Apple, we lijken collectief ons maar al te graag willen branden aan een gecentraliseerd productieapparaat op een centrale locatie. Daarin zijn we, ironisch genoeg, eigenlijk een verlengstuk geworden van het communistische denken en centrale planeconomie. Maar ach, mogelijk een 'brug te ver', deze middag.

Hoe dan ook. Als de Playstation 5 nauwelijks geleverd kan worden, Mercedes-Benz auto's niet kan bouwen ivm tekorten in de toeleveringen en voorraden, een zeecontainer van $2000 -> $14000 is gestegen in prijs ... Waarom zou Apple dan niet getroffen worden?

Ik denk dat het een winter wordt met veel ergernis en verhoudsingsgewijs een run op spullen, omdat er gewoon niet voldoende wordt geproduceerd, met alle (financiële) gevolgen van dien ...

Alsvast wat iPhones, Watches en iPads inkopen voor sinterklaas en kerst ;-) ...

Lukt het Apple wel om zonder vertraging te leveren, dan zou me dat (positief) verrassen. We zullen zien. Voor nu: hamsteren  :happy:
geplaatst door: de Redactie
Er is een update bij dit nieuwsbericht gezet.