"Knoppen Apple Watch worden aanraakgevoelig"
geplaatst: 11 juni 2018 - 07:27
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
"Knoppen Apple Watch worden aanraakgevoelig"
De Apple Watch is recent marktleider geworden in de markt van wearables, er worden er dus zelfs meer van verkocht dan simpelere en goedkopere fitnessbandjes.

Tegelijkertijd wordt er door Apple hard gewerkt binnen de restricties van wat er op dit moment op dit kleine formaat mogelijk is, en aan de binnenkant is er dan ook al veel aangepast. Zoals de manier waarop het Apple gelukt is om de Series 2 waterdicht te maken. Dat werd bereikt op een erg slimme manier bij de speaker, de enige opening die niet afgesloten kon worden. Deze speaker zelf wordt gebruikt om het water te verwijderen.


Apple zou in de toekomst verder willen gaan, daarbij zullen waarschijnlijk de Digital Crown en de zijknop technisch aangepast gaan worden. In plaats van aan de binnenkant fysieke knoppen te gebruiken, zouden die vervangen worden door elektronische schakelingen.

Voor ons, de gebruikers, zal er waarschijnlijk op het eerste gezicht niet erg veel veranderen. Want met behulp van de Taptic Engine zullen de knoppen nog steeds als knoppen aanvoelen, door het doorgeven van trillingen doorgeeft voelt het alsof er een fysiek mechanisme achter zit. Apple deed dit bijvoorbeeld eerder met de Home-knop in de iPhone 7 en trackpads in MacBook modellen.

Bijkomend voordeel

In dit geval is er een bijkomend voordeel: Apple zal deze knoppen kunnen gaan gebruiken voor het uitlezen van bepaalde data die verband houden met onze gezondheid, zoals hartritme's. Met deze nieuwe knoppen zouden de sensoren daarin ingebouwd kunnen worden, en deze data direct door onze huid heen uitgelezen kunnen worden, zoals nu aan de onderkant van de Apple Watch ook al gebeurt.

Ook zouden deze knoppen intern minder ruimte innemen, ruimte die bijvoorbeeld voor een grotere batterij gebruikt zou kunnen worden.

Wanneer

Het is nog niet duidelijk of we deze verandering dit jaar al gaan zien. Mocht het in de komende modellen later dit jaar niet lukken, dan zal dit alles waarschijnlijk volgend jaar in nieuwe Apple Watch modellen gaan verschijnen.
met dank aan forumlid 'VwVanFan', die dit nieuws als eerste meldde


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert