geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone12MagSafe-icoon.jpg
Komen er MagSafe batterijen die ‘reverse-charging’ ondersteunen?
Er zijn al een tijdje geruchten over het zogenaamde ‘reverse-charging’ voor iPhones. Daarbij zou het mogelijk worden om een iPhone te gebruiken om een ander device op te laden. Denk bijvoorbeeld aan een Apple Watch, maar ook voor AirPods zou dat erg handig kunnen zijn.

De bekende ‘lekker’ Jon Prosser was te gast in de Genius Bar podcast, en daarin beweert hij dat één versie van de komende MagSafe battery packs deze mogelijkheid zal ondersteunen. Andere fabrikanten bieden al een tijdje deze optie aan, maar omdat bij Apple alles er op gericht is om iPhones zo lang mogelijk ‘in de lucht’ te houden hebben we tot nu toe nog niet zo’n optie uit Cupertino zien komen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone12MagSafeInActie.jpg
Komen er MagSafe batterijen die ‘reverse-charging’ ondersteunen?


Dat er bij Apple zoveel nadruk ligt op het zo lang mogelijk op één lading te laten functioneren van iPhones is niet voor niets, er zijn genoeg voorbeelden waarin dat het verschil tussen leven en dood betekende.

Volgens Jon Prosser zou Apple aan twee MagSafe batterijen werken, waarvan de Premium-versie meer vermogen heeft en het omgekeerd laden zou ondersteunen. In dit geval zou die batterij bijvoorbeeld tegelijkertijd een iPhone en AirPods van stroom kunnen voorzien.

Hoewel Jon Prosser al vaker heeft laten zien dat hij goede bronnen binnen Apple heeft, is hij ook iemand die niet erg voorzichtig is met zijn voorspellingen. Met andere woorden, hij zit er ook nog wel eens naast, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Ming-Chi Kuo, die daar zelden last van heeft. Met andere woorden, de voorspelling is zeker interessant, maar er is wel een korte bijsluiter bij nodig.

 

 #iPhone #Gerucht
Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.