geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ProDisplayXDR-icoon.jpg
Komt Apple toch met een extern scherm met eigen rekenkracht?
Nadat Apple in 2016 stopte met het eigen Thunderbolt Display waren er geruchten dat er een display met hogere resolutie en een eigen videokaart zou komen. Maar hoe indrukwekkend het in 2019 uitgebrachte Pro Display XDR ook is, de rekenkracht daarvoor moet geleverd worden door een Mac Pro.

Maar op het moment dat er enorme sprongen gemaakt worden met Apple’s eigen processors met Neural Engine komt 9to5Mac met een nieuw gerucht: er zou gewerkt worden aan een extern scherm met daarin een A13 chip met Neural Engine. Verder is er nog niets over dit scherm bekend, behalve de codenaam J327.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleProXDRPhotoshop.jpg
Komt Apple toch met een extern scherm met eigen rekenkracht?


Als dit scherm echt het levenslicht gaat zien dan zal dat eerder zijn als de opvolger van het eerder genoemde Pro Display XDR, de extra hardware er in zorgt alleen maar voor extra kosten.

De gedachte om een display uit te brengen met ingebouwde rekenkracht is trouwens niet zo vreemd. In dat geval zou het mogelijk worden om met veel meer Macs of iPads zware grafische applicaties te draaien, omdat een groot gedeelte van de rekenkracht dan immers door het scherm overgenomen kan worden. De vraag is vooral tegen welke prijs, want als die erg hoog ligt dan zal het waarschijnlijk alleen maar voor een relatief kleine doelgroep weggelegd zijn.

Er doen trouwens ook al een tijdje geruchten de ronde dat er bij Apple ook gewerkt wordt aan een extern display zonder eigen rekenkracht, dat in ieder geval een stuk minder gaat kosten dan de optie met.


met dank aan forumlid ‘Mac OS X’, die dit nieuws als eerste meldde


Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.
geplaatst door: Jurriaan
En om een iPad Pro aan te sluiten op een extern scherm is een scherm met eigen rekenkracht ook een meerwaarde lijkt mij.
SE2 iOS 14 | Air2 iPadOS 14 | iMac 24” early ‘08 | Rapoo 6010b | Logitech K380 | Logitech Folio
geplaatst door: Robert
@Jurriaan: je hebt helemaal gelijk, bij deze is “of iPads” aan de voorlaatste alinea van het nieuwsbericht toegevoegd.
Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.