geplaatst door: MacFrankie
@MacFrankie: niemand = toch iemand…
Klopt, ik generaliseerde, ik had het over de overgrote meerderheid, dan mis ik inderdaad die ene procent. Mijn excuses. En ik heb inderdaad ook ooit Lightning gebruikt voor bedraad audio. Al is dat een hele tijd geleden.
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
geplaatst door: nnsa
Mijn excuses…
Die zijn niet nodig hoor !  :shakehands:
geplaatst door: Night
Ik las ergens dat Apple die USB poort wil omdopen tot Apple Port, met hogere overdrachtssnelheden tussen gecertificeerde hardware (dus sowieso alles van Apple zelf).

Citaat
Maar Apple Port voegt een functie toe die USB-C niet biedt: Apple Speed Control. Hmmm, wat is dat?

Apple Speed Control zorgt ervoor dat originele producten die door Apple zelf of een geregistreerde reseller zijn verkocht, optimaal werken. "Je opladen en gegevensoverdracht verlopen zo snel als een speer", zegt Williams. "Tenzij je een niet-origineel product gebruikt dat door een ander bedrijf is gemaakt, in welk geval we de werking ervan zullen de-optimaliseren zonder extra kosten of ongemak voor jou."
geplaatst door: whaha
Mijn voorkeur heeft meer met het OS te maken.

Dat is waarschijnlijk ook de grootste reden waarom ik de overstap naar de Fairphone 5 niet snel zal maken. Je hebt wel iets als /e/OS. Alleen dan ben je meestal toch een beetje aan het aanklooien.

Een andere reden waarom mensen Apple prefereren heeft dan ook met betrouwbaarheid / stabiliteit te maken.
Keuzes maken de Mens
geplaatst door: doctor_apple
Ik las ergens dat Apple die USB poort wil omdopen tot Apple Port, met hogere overdrachtssnelheden tussen gecertificeerde hardware (dus sowieso alles van Apple zelf).

Nu snap ik dat het binnen de kerk niet gebruikelijk is het geloof ter discussie te stellen. Maar even ter stilling van mijn (licht autistische, rationele) gemoedstoestand: USB-C bestaat al 11 jaar. Thunderbolt (over USB-C) eveneens vele jaren.

Of het nu Windows, Android, Linux, macOS of iOS betreft: we willen allemaal betrouwbare overdrachtsnelheden en overdracht van gegevens. Thunderbolt 5 gaat richting 80Gbps over USB-C aansluiting ...

... waarom moet Apple dan weer een eigen standaard verzinnen om "hoge transfersnelheden te borgen"? Geldklopperij van de bovenste plank is het niet?

Ik koop kabels van A-merken, PC leveranciers, maar niet de Toy-Toy-Jang-Lang-Loel soortige kabels (lees: prul). Of het nu een door Sony, Lenovo, Dell, Apple, Microsoft of een der vele kabel-leveranciers geleverde kabels betreft, ik heb hier werkelijk waar maar één keer te maken gehad met een defecte kabel waar de data-transfer haperde en op ALLE systemen foutmeldingen kwamen in de trent van "check de kabel of verbinding tussen uw apparaat en computer".

Dus waarom moet Apple weer als een nieuwe standaard erboven-op gaan gooien? Overigens, is dit iets wat ik reeds enige tijd geleden voorspelde dat zou gaan gebeuren: USB-C accepteren als standaard en toch weer een of andere beperking danwel protocol toevoegen ...

... problemen oplossen die er eigenlijk niet waren ...

of erger: goedpraten wat slecht is gegaan. Immers, USB-C bijvoorbeeld kennen we reeds 11 jaar lang. De rest van de Apple productlijn was al jaren geleden over gegaan op USB-C (en dat was vrijwillig). Enkel de iPhone niet. In plaats van snel over te stappen op USB-C opdat er niet veel meer eWaste erbij zou komen, bleef Apple tot de absolute laatste snik lightning onderteunen totdat het juridisch niet meer kon ...

... en dan richten vele fans (tot vreugde van Apple) hun pijlen op de EU: "nu zorgt de EU voor meer onnodige eWaste". Ja, wacht es effe. Apple had jaren de tijd om dit vrijwillig op te pakken en eens niet voor winst-maximalisatie te gaan, maar voor het milieu ...

... kortom, verkeerde doelgroep, daar binnen de kerk natuurlijk niet wordt getoornd aan de heilige schriften of het geloof. Maar goed, binnen het christendom hadden we natuurlijk (mettertijd en niet zonder reden) de protestanten 😉 ...

... ik houd nog steeds van dat fruitmerk,  maar ja ... niet alles is goud dat blinkt ...

Evenals het ondersteunen van USB 2.0 snelheden op de standaard iPhone 15 ... Wat voor een verknipte geldwolf moet je zijn om dat er doorheen te drukken. Omgekeerd: wat voor een briliante marketeer moet je zijn om je goe-gemeente te doen geloven dat dit een goede oplossing is, en wat voor een charismatische kracht moet van het merk uitgaan als je volgers dit (uit zichzelf) goed gaan praten.

Bewonderenswaardig.

Dus ik blijf mijn aandelen Apple behouden, mogelijk gooi ik er nog wat aandelen er bovenop ... Vanuit investeerderszicht vind ik dit prachtig. Vanuit technologisch zicht vindt ik dit dicht tegen een zekere idiocratie aan leunen en vanuit zuiver gebruikers zicht, voel ik me (wederom) diep genomen ...

Ik bedoel, als het instap model van Jang-Lang-Loel-noem-eens-wat el-cheapo Android onderkant van de markt USB-C ondersteund en de meeste middenmotor leveranciers al jaren met USB-C en USB3 snelheden zit.

Hoe kunnen ze in Cupertino een PREMIUM MERK, met een PREMIUM OS, een telefoon verkopen met PREMIUM hardware, maar met kleuterbeperkingen? De revolutionair in me zegt: "men twijfelt aan het IQ van de eigen gebruikersgroep", "de belegger in me zegt: "Brilliant, dat ze dit er doorheen krijgen", de gebruiker in me zegt: "Waarom, moet dit nu weer ... Zal ik toch niet dan de Pro overwegen?", maar een overwegend gevoel van: is dit het gevolg van een vergrijzende bevolking die gemoedelijker wordt, alles slikt als het maar bij het oude blijft (want dat ken ik)? Of is bedraade gegevensoverdracht irrelevant? Ik denk het overigens niet, want er zijn vele toepassingen denkbaar die een kabel benodigen.

Is de iPhone daarmee goedkoop? Weet niet, Bill Of Materials van een iPhone 14 Pro Max was $464, was het niet? De Bill Of Materials voor een Samsung S23 Ultra is $469, dus vergelijkbaar ... Als je de verkoopprijzen door de jaren heen tegen elkaar afzet zie je iets interessants: de rest van de markt heeft van Apple geleerd hoe het spel gespeeld wordt.


BOM iPhone 12 Pro is $406
BOM iPhone 10 is  $370.25
BOM iPhone 8 Plus is $288.08
BOM iPHone 6S is $236.00

Volgens mij, als ik de incomens groei afzet tegen het bovenstaande, denk ik niet dat dit - zeker voor de middenklassen en onderklasse - bijzonder gunstig aftekent ... Kortom, een wat vreemd verhaal om te stellen dat iPhone 15 het goedkoopst zijn sinds 2007.

geplaatst door: whaha
Helemaal mee eens.

Het is net alsof de marketing afdeling een vergadering heeft gehad waarin ze zich afvragen:

"Waar kunnen we mee weg komen?"

Ondanks bovenstaande lange reactie, is hier echt het laatste woord nog niet over gezegd.
Keuzes maken de Mens
geplaatst door: MacFrankie
De BOM is een leuke indicatie, maar zegt niet alles. De BOM van een nieuwe telefoon is altijd hoger dan die van een oude, omdat toeleveranciers ook de hoofdprijs voor de nieuwste en snelste onderdelen vragen. De 3nm chip machines van ASML moeten ook ergens van betaald worden!

Verder ben ik van meer standaardisatie op de usb protocollen, niet minder.
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!