geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirPodsPro-icoon.jpg
Krijgt de eerste generatie AirPods Pro ook adaptieve transparantie? (Upd.)
Eén van de dingen die bij de presentatie van de tweede generatie AirPods Pro tijdens het Far Out-event werd uitgelicht is de sterk verbeterde adaptieve transparantie. Hiermee blijven erg harde omgevingsgeluiden wel hoorbaar, maar worden ze automatisch ‘in de achtergrond geplaatst’.

Omdat de presentatie begon met de zin “at the heart of AirPods Pro is our brand new H2-chip providing an incredible upgrade to performance from H1” leek het er op dat alle upgrades alleen maar voor deze nieuwe AirPods Pro zouden zijn. Maar
from r/iOSBeta
dat met de derde bèta-versie van iOS 16.1 en de bèta-versie v5A304a van AirPods software deze optie ook voor de eerste generatie AirPods Pro beschikbaar is.Op dit moment is het nog niet bekend hoe goed de H1-chip in de eerste generatie AirPods Pro hiermee omgaat, er zijn nog geen praktijkervaringen te vinden.

Het ligt voor de hand dat het met die minder krachtige chip ook wat minder goed zal werken, maar het is in ieder geval goed om te zien dat ze bij Apple ook bezig zijn om zoveel mogelijk van deze ervaring ook voor de gebruikers van de eerste generatie AirPods Pro mogelijk te maken.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AdaptiveTransparencyAirPodsPro.jpg
Krijgt de eerste generatie AirPods Pro ook adaptieve transparantie? (Upd.)Update: nadat bleek dat ook bij de AirPods Max de optie voor adaptieve transparantie in een bèta-versie van iOS 16.1 verscheen heeft Bloomberg’s Mark Gurman op Twitter laten weten dat het hier om een bug gaat. Het was ook te mooi om waar te zijn, en vooral erg onwaarschijnlijk omdat de eerste generatie AirPods Pro en de AirPods Max allebei niet van een H2-chip voorzien zijn.
 #AirPodsPro
Informatie over producten of diensten op MacFreak onder de aandacht brengen is hier te vinden.
geplaatst door: de Redactie
Er is een update bij dit nieuwsbericht gezet.
geplaatst door: Spooter
Zo zie je maar weer: hardware wel geschikt maar software die het eea begrensd... (slechte zaak)
geplaatst door: sluisje
Ik lees dit anders: hardware welke niet geschikt is en een softwarefout die aangeeft dat de hardware wel geschikt is.