geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Numbers2013-icoon.jpg
Apple kan nu serieus last krijgen van de handelsoorlog
In de open brief aan de aandeelhouders schreef Tim Cook dat de toenemende handelsspanningen tussen China en de VS één van de factoren was voor het naar beneden bijstellen van de verwachtingen voor de cijfers voor dat kwartaal. Inmiddels zijn die spanningen alleen maar toegenomen.

Niet alleen besloot de regering Trump recent om nog veel meer artikelen te belasten, die invoerrechten gingen daarbij ook omhoog van 10 naar maar liefst 25 procent. Tegelijkertijd lopen de spanningen rond het Chinese Huawei op. Dat begon met met de arrestatie van de Huawei's CFO Meng Wanzhou in Canada op verzoek van de VS, inmiddels heeft de regering Trump een boycot van Huawei afgekondigd.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.GSM-mast.jpg
Apple kan nu serieus last krijgen van de handelsoorlog


Sindsdien blijken veel spionagediensten vermoedens te hebben dat Huawei achterdeurtjes in zou bouwen, deze week kwam naar buiten dat dit in Nederland ook het geval zou zijn bij Vodafone/ Ziggo, T-Mobile/Tele2 of KPN.

Niet erg prettig voor Apple

Deze escalatie blijkt niet goed voor Apple in China, waar op het sociale netwerk Weibo steeds vaker de roep klinkt voor een boycot van producten uit Cupertino. In het laatste kwartaal van 2018 liepen de verkopen van iPhones in China terug met 20 procent, terwijl die van Huawei met bijna 25 stegen in dezelfde periode.

Omdat Apple de grootste en populairste maker is van devices uit de VS is het natuurlijk een makkelijk doelwit in de handelsoorlog. Dat het juist Tim Cook is geweest die hard heeft geprobeerd om Trump van dit soort maatregelen te weerhouden zullen waarschijnlijk maar weinig mensen weten. En zelfs als ze het weten, als zo’n boycot eenmaal momentum krijgt dan doen redelijke argumenten er vaak al snel niet meer toe.

Huawei CFO Meng Wanzhou houdt wel van Apple

Dat Meng Wanzhou toen ze gearresteerd werd een iPhone 7 Plus, een MacBook en een iPad bij zich bleek te hebben zal daar weinig aan veranderen. Voor de volledigheid, ze had ook één device van Huawei zelf bij zich: dat was de Huawei Mate 20 RS Porsche Design smartphone.Maandelijks trekt MacFreak meer dan 75.000 bezoekers, die hier gemiddeld ruim 4 minuten zijn. Al deze mensen zijn te bereiken door onder andere sponsoring, advertenties of pagelinks; de mogelijkheden daarvoor zijn op deze pagina te vinden.
Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.
geplaatst door: Dhr JW Twel
Tja hij brengt het leuk maar de problemen met de afzet op met name de Chinese markt komt doordat de concurrentie en dan met name Huawei er in slaagt om en goedkopere toestellen aan te bieden en ook nog eens voorzien van de laatste snufjes in het top segment. De Chinese markt gaat dus niet meer zo simpel van lekker snel cashen. En dat merkt Apple. En natuurlijk ligt het niet aan de keuzes gemaakt door de top he Tim?
Macverzamelaar van oude Mac's en software.
geplaatst door: GeorgeM
@ JW Tel: jij hebt kennelijk niet zo'n hoge pet op van de CEO die Apple al door erg roerige tijden heeft weten te sturen. Waarbij ik door de aanmatigende toon me afvraag wat jij in het leven hebt bereikt. Ikzelf veel, maar beslist niet zo veel als Tim Cook.

Wat betreft je argument, de iPhone XR is nauwelijks duurder dan de voorgangers, alleen de opkomst van Huawei lijkt dan ook niet erg goed argument om Apple's problemen daar te verklaren, de oplopende spanningen des te meer.

Of denk jij dat oproepen tot boycotten geen invloed hebben? Want die klinken nu sterker (zie dit artikel) maar zijn er al vanaf het moment dat Trump & Co. deze handelsoorlog zijn begonnen.