geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Lightroom-icoon.jpg
Lightroom klaar voor M1 processor, beta-versie Photoshop draait prima
Met het uitbrengen van een nieuwe processor is het altijd wachten op updates voor de software, zodat er maximaal gebruik van gemaakt wordt. Bij de M1 chip is dat trouwens minder belangrijk dan in het verleden, ook onder Rosetta 2 draaien apps al sneller dan op Macs met een Intel processor.

Maar een ‘native’ versie gaat natuurlijk nòg sneller, en zo’n versie heeft Adobe inmiddels van Lightroom uitgebracht. Het bedrijf heeft ook een support-pagina met een overzicht van welke apps al op de M1 werken. Bij drie apps (Bridge, Lightroom Classic en Photoshop) staan daarbij nog ‘known issues’, bugs om rekening mee te houden. Maar werken doen ze allemaal dus wel, en de rest dus zonder problemen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AdobeLightroomM1Mac.jpg
Lightroom klaar voor M1 processor, beta-versie Photoshop draait prima


Op diezelfde pagina is ook de link te vinden naar de beta-versie van Photoshop voor Mac met een M1 chip. Ik heb die zelf gisteren uitgebreid kunnen testen en die bleek niet alleen heel snel en soepel, ik heb helemaal geen bugs kunnen ontdekken, terwijl ik toch echt mijn best deed.

Adobe zal de komende tijd alle apps aanpassen voor de M1 chip, terwijl de komende jaren ook de versies voor Intel-processors nog ondersteund zullen worden.

ProRAW

Naast de ondersteuning voor de M1 chip kan de nieuwe versie van Lightroom ook met ProRAW beelden overweg, het formaat dat binnenkort voor ons allemaal in iOS 14.3 beschikbaar gaat komen. Meer over deze update is te lezen op deze pagina van de blog van Adobe zelf. #Adobe #Lightroom #AppleSilicon
Informatie over producten of diensten op MacFreak onder de aandacht brengen is hier te vinden.