geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Lightroom-icoon.jpg
Lightroom krijgt binnenkort Advanced Color Grading
De Adobe MAX conferentie zal dit jaar niet alleen helemaal online plaatsvinden, maar voor iedereen gratis toegankelijk zijn. Deze conferentie vindt plaats van 20 tot en met 22 oktober, op deze pagina van Adobe is niet alleen alle informatie daarover te vinden, je kan je daar ook voor deze conferentie registreren.

De Adobe MAX conferentie betekent ook altijd dat er weer heel veel nieuwe dingen uitgebracht gaan worden, één daarvan Advanced Color Grading in Adobe Lightroom. Hieronder zie je Pei Ketron, één van de leden van het Lightroom-team, deze nieuwe functie demonstreren. Color Grading is een techniek die vooraal veel in film gebruikt wordt, door een beeld een bepaalde kleurtoon te geven kan je het gevoel dat het overbrengt beïnvloeden.


Dat kan erg duidelijk gebruikt worden, zodat er een dramatisch effect wordt bereikt, maar natuurlijk ook heel erg subtiel.

In Lightroom komt binnenkort niet alleen de mogelijkheid om dat op alle tonen in een beeld toe te passen, er is ook mogelijk om daarbij te kiezen voor bijvoorbeeld alleen de schaduwen, middentonen of de lichte partijen.

Kortom, een mooie nieuwe tool waardoor ook dit soort aanpassingen voortaan een stuk makkelijker gedaan kunnen worden. Interesse en gebruik je Lightroom niet, het is mogelijk om dit programma gratis uit te proberen. #Lightroom #Adobe #AdobeMAX
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.