https://www.macfreak.nl/modules/news/images/tip.gif
Tip: links snel openen in een nieuwe tab in iOS met één keer tikken
Op een iDevice heb je twee opties bij links op een webpagina. De eerste is dat de link direct opent in hetzelfde venster, simpelweg door erop te tikken. Maar wil je die link liever in een aparte tab openen, dan zet je jouw vinger op die link en laat die daar 'staan', totdat je het contextuele menu te zien krijgt met de optie "Open in nieuw tabblad".

Maar er is een veel snellere manier om links in een nieuwe tab te openen, zonder dat je ook maar een milliseconde extra hoeft te wachten. Daarvoor tik je simpelweg met twee vingers tegelijkertijd op een link, dat gaat zo snel dat je vaak niet eens doorhebt dat iOS alweer een nieuwe tab geopend heeft. De optie om een link te openen in een nieuwe tab, zoals je hieronder kan zien, heb je dan dus voortaan nooit meer nodig.


(klik op de afbeelding voor een grotere versie)

Ook sneller tabs weer sluiten

Als we het toch over tabs en daar lekker snel mee werken hebben: er is ook een manier om tabs weer snel te sluiten. Daarvoor zorg je eerst dat je alle open tabs kan zien, het knopje in Safari helemaal rechtsonder brengt je daar (in de afbeelding hieronder links, helemaal rechtsonder rood omlijnd).

Als je daar eenmaal bent ga je niet op de kruisjes tikken, dat is allemaal veel te veel gefriemel. Daarvoor veeg je met je vinger van rechts naar links, en sluit je zo razendsnel alle tabs die je niet meer open wilt houden (in de afbeelding hieronder in het rechts, als pijl weergegeven).


(klik op de afbeelding voor een grotere versie)


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert
Wat een top-tip, dat klikken met twee vingers (deze kende ik nog niet).

Inderdaad zo snel dat ik de eerste paar keer ging nakijken of het toch niet per ongeluk in hetzelfde venster was gebeurd. Maar dat was niet het geval.
geplaatst door: GeorgeM
Nog een aanvulling: als het om een plaatje gaat onder een link waarop je met twee vingers tikt dan laat Safari dat 'boven' het browser venster zien, er wordt er dus geen nieuwe tab geopend.

Lijkt me trouwens een prima keuze van Apple, maar de eerste keer dacht ik dat ik zelf wat fout had gedaan.
geplaatst door: GeorgeM