geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Monterey-icoon.jpg
Live Tekst komt toch ook naar Intel Macs
Eén van de vele dingen die tijdens de WWDC 2021 aangekondigd werden was Live Tekst voor zowel iOS, iPadOS als macOS. Hierbij wordt tekst in foto’s herkend als tekst, waardoor je het kan kopiëren en plakken, en bijvoorbeeld telefoonnummers in afbeeldingen meteen kan bellen.

Maar deze erg handige functie had ook een domper, er werd bij vermeld dat het alleen maar zou gaan werken op Macs met Apple’s eigen chips. Iets wat je ook al vermeld ziet in de video hieronder, waarin Live Tekst uitgebreid gedemonstreerd wordt. Vreemd, want hoewel de Macs met een M1 processor lekker snel zijn, zijn die met een processor van Intel toch niet zo gehandicapt dat ze dit niet aan zouden kunnen?


Gelukkig hebben ze dat bij Apple ook ingezien, en met de vierde beta-versie van macOS 12 Monterey blijkt Live Tekst ook gewoon op Intel Macs te werken. Gelukkig, want het ontbreken daarvan kwam over als een nogal goedkope manier om meer mensen over te halen om de overstap naar Macs met Apple’s eigen chips te maken.

Hieronder de tweet van Rene Ritchie, degene die dit nieuws als eerste naar buiten bracht.

Invalid Tweet ID
Denk je voorlopig nog niet naar macOS Monterey over te stappen; voor een paar euro doet TextSniper hetzelfde, en dat werkt met macOS Catalina of Big Sur. #macOS
Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.
Live Tekst komt toch ook naar Intel Macs
28 juli 2021 - 19:59    reactie #1
geplaatst door: MacGB
Of je gebruikt deze. Zowel voor M1 als Intel Mac's en ook beschikbaar voor IOS.

Live Tekst komt toch ook naar Intel Macs
28 juli 2021 - 22:25    reactie #2
geplaatst door: Jurriaan
Niet beschikbaar op oudere devices is al langer van toepassing bij Apple producten. Dus wel opvallend dat Apple dit nu ook voor Intel devices beschikbaar maakt.
SE2 iOS 15 | Air2 iPadOS 15 | iMac 24” early ‘08 |