geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone14-icoon.jpg
Lukt het Apple om bij de iPhone 14 de ‘notch’ en ‘bump’ kwijt te raken?
Aanstaande dinsdag onthult Apple de iPhone 13 tijdens het “California Streaming” event, maar ondertussen heeft ‘lekker’ Jon Prosser in zijn Front Page Tech-show de iPhone 14 al aan de wereld laten zien. Als dit klopt, dan zal de uitsparing aan de bovenkant (de ‘notch’) vervangen worden door een gaatje.

Dat zou betekenen dat Apple erin geslaagd is om alle Face ID sensoren weg te werken onder het scherm, en kunnen die al de benodigde data ‘lezen’ via dat ene gaatje. Een enorme prestatie, want Face ID is nog steeds de leider in zijn veld. Het verdwijnen van de uitsparing bovenaan zal niet heel erg veel extra scherm opleveren, maar een scherm over de hele voorkant is natuurlijk de elegantere oplossing.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone14Pink.jpg
Lukt het Apple om bij de iPhone 14 de ‘notch’ en ‘bump’ kwijt te raken?


Daarbij zou de ‘bump’ aan de achterkant met alle lenzen erin verdwijnen, mogelijk door het gebruik van periscoop-lenzen.

De erg goed ingevoerde analist Ming-Chi Kuo voorspelde eerder al een camera met een resolutie van 48 megapixel waarmee in 8K gefilmd kan worden voor de iPhones die in 2022 uitgebracht gaan worden, dat zou met dit soort lenzen inderdaad mogelijk kunnen zijn, net zoals een veel groter zoombereik.


Jon Prosser heeft een prima reputatie als het aankomt op toekomstige modellen. Hij zegt alleen beelden te hebben gezien van de iPhone 14 Pro Max, en heeft geen details over de technische oplossingen die deze veranderingen mogelijk hebben gemaakt. De versie die hij gezien heeft was roze, dat zie je hierboven.

Als je die foto uitvergroot dan zie je ook dat de ronde volumeknoppen erg doen denken aan de iPhone 4 (en iPhone 4S). De platte kanten van de iPhone 12 deden al denken aan de modellen uit 2010, kennelijk halen ze bij Apple graag de eigen ‘greatest hits’ van tijd tot tijd weer uit de kast.

Last, but not least, het is niet alleen Jon Prosser die denkt dat in de iPhone 14 de sensoren voor Face ID onder het display weggewerkt kunnen worden, zie de tweet van display analist Ross Young hieronder.

a #iPhone #Gerucht
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
geplaatst door: orange
Dat moment dat de Android-wereld razendsnel de notch kopieerde en deze even razendsnel (terecht) weer af serveerde, wordt nu dus omgedraaid door Apple. Die nu elke op de markt zijnde Android-telefoon gaat kopiëren.

Ik heb me voorgenomen geen nieuwe telefoon meer te kopen voordat men van dat vreselijke 'gat in scherm' afstapt. Gelukkig heb ik een OnePlus 7 Pro - zonder gat in scherm - die nog wel een paar jaar mee kan (en vermoedelijk zal moeten).

Schermafbeelding 2021-09-09 om 09.15.55.jpg Lukt het Apple om bij de iPhone 14 de ‘notch’ en ‘bump’ kwijt te raken?


Citaat
Daarbij zou de ‘bump’ aan de achterkant met alle lenzen erin verdwijnen, mogelijk door het gebruik van periscoop-lenzen.
Nog zo'n ding. NOOIT een telefoon met camera-bump. Dat moet - en kan - gewoon plat zijn aan de achterkant.
geplaatst door: bigmac
Op de verkeerde website beland met je domme reactie. Ga naar OnePlus, maar daar zit ook wel ergens een gat in!
De groeten
geplaatst door: GeorgeM
Dat moment dat de Android-wereld razendsnel de notch kopieerde en deze even razendsnel (terecht) weer af serveerde, wordt nu dus omgedraaid door Apple.
Leuke pittige stelling, maar volgens mij heeft Robert het hier bij het rechte eind:

In dat geval zou dat betekenen dat Apple erin geslaagd is om alle Face ID sensoren weg te werken onder het scherm, en kunnen die al de benodigde data ‘lezen’ via dat ene gaatje. Een enorme prestatie, want Face ID is nog steeds de leider in zijn veld.
Maar dat is misschien lastig te verteren voor een Android-fan als orange...  ;)
geplaatst door: orange
Op de verkeerde website beland met je domme reactie. Ga naar OnePlus, maar daar zit ook wel ergens een gat in!
Nou nou. ;) Ik ben echt niet bevooroordeeld hoor (jij duidelijk wel). Als Apple met wat moois komt gaat dat net zo makkelijk op het verlanglijstje.

Leuke pittige stelling, maar volgens mij heeft Robert het hier bij het rechte eind:
Maar dat is misschien lastig te verteren voor een Android-fan** als orange...  ;)
Nee hoor. Die sensoren zijn prima en mogen best zichtbaar zijn. Maar niet als een flinke hap uit je scherm, net zo min als ik een gat in het scherm wil zien.

Als de iPhone gewoon een nette smalle bezel onder en boven* had gehad, dan had het al driehonderd keer mooier geweest.

* Zoiets dus...
Schermafbeelding 2021-09-09 om 13.51.03.jpg Lukt het Apple om bij de iPhone 14 de ‘notch’ en ‘bump’ kwijt te raken?


** Yep... daarom heb ik ook een iPad. Omdat ik zo'n Android fan ben.  :happy:
geplaatst door: Cesar
Laat maar komen die iPhone 13 en 14. Ik ben klaar voor een 12 met mooie korting.
geplaatst door: Cenobyte
OMG. Heeft Apple echt zoveel jaren nodig om af te komen van die hoogst irritante camera bump die ervoor zorgt dat de eerste krassen altijd eerst op je cameralens komen? Af en toe denk ik wel eens dat alle ingenieurs met een IQ hoger dan 100 zijn weggelopen bij Apple.
Groetjes,
Mario  -
geplaatst door: GeorgeM
Ik heb een iPhone 11 Pro met 'bump' en daar nog nooit last van gehad, want altijd een hoesje er omheen (dat iets dikker is aan de achterkant dan die bump).

Daarbij zijn de buitenlenzen van saffier, je moet wel erg je best doen wil je die krassen...