https://www.macfreak.nl/modules/news/images/2020MacMini-M1-icoon.jpg
M1 Mac mini kan 6 schermen aansturen, de M1 MacBook Air maximaal 5
Als je kijkt naar de specificaties van de nieuwe M1 Mac mini, MacBook Air of 13-inch MacBook Pro dan zie je dat die eerste volgens Apple twee externe schermen aan kan sturen, het maximum voor beide laptops is één scherm. Dat blijkt niet te kloppen, het maximum voor al deze Macs ligt veel hoger.

Dat is op te maken uit de video van YouTuber Ruslan Tulupov, die hieronder laat zien dat hij met gemak zes schermen met de nieuwe Mac mini aan kan sturen, terwijl het maximum voor de MacBook Air vijf schermen is. Daarbij gebruikt hij dit CallDigit Thunderbolt 3 dock en DisplayLink adapters van Pluggable en StarTech. Hij is het positiefst over die van Startech, die is voor net onder de 90 euro te vinden en één zo’n adapter kan twee schermen via HDMI aansturen.


Naast zo’n adapter heb je er ook nog software voor nodig, dat heet DisplayLink en is hier te vinden. En op deze pagina vind je alle USB-adapters die door DisplayLink ondersteund worden.

Verder is in deze video te zien dat je de MacBook Air met een extern toetsenbord ook dicht kan gebruiken/. Zelf ben ik daar geen fan van in verband met de warmteontwikkeling, hoewel er bij een M1 Mac minder bezwaren aan blijken te kleven (want minder warmteontwikkeling). Ook keek hij in Activiteitenweergave op de Mac mini terwijl er op alle schermen video in hoge resolutie weergegeven werd, en tegelijkertijd renderde hij een video in Final Cut Pro.

De M1 Mac mini had daar duidelijk geen enkele moeite mee, en bleef ook tijdens deze zware belasting fluisterstil.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.2020MacBookAirM1iMovie.jpg
M1 Mac mini kan 6 schermen aansturen, de M1 MacBook Air maximaal 5


Specs en waar te kopen

De specificaties van Apple van de nieuwe Mac mini zijn te vinden op deze pagina, die van de 13-inch MacBook Pro vind je hier en die van de MacBook Air zijn op deze pagina te vinden.

Voor de beste prijzen van deze modellen moet je natuurlijk in de MacFreak Shop zijn, en daarin vind je de links naar al deze modellen bij elkaar op deze pagina. #AppleSilicon #MacBookAir #MacBookPro #MacMini
geplaatst door: Robert