geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/RealityScan-app-icoon.jpg
Maak makkelijk gratis 3D scans met RealityScan
Bij de aankondiging van macOS Monterey vorig jaar konden we ook zien hoe je makkelijk reeële objecten kan scannen om ze in augmented reality te gebruiken. Maar dit Object Capture is vooral bedoeld voor ontwikkelaars, en voor de meesen van ons waarschijnlijk te ingewikkeld.

Dat het ook een stuk makkelijker kan laat RealityScan zien, een nieuwe gratis app van Unreal Engine in de App Store. En mocht de naam Unreal Engine je bekend voorkomen, dat is inderdaad de engine van Epic Games, de softwaremaker die al tijden overhoop ligt met Apple. Maar dat conflict gaat over de betaalmogelijkheden binnen apps, en daar is hier geen sprake van.


Deze apps is gemaakt technologie van Capturing Reality, een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is en door Epic Games in 2021 werd overgenomen. Het doel is dat het vooral voor ontwikkelaars veel makkelijker wordt om elementen aan games toe te voegen, in de tussentijd is het voor ons ook leuk om te zien hoe makkelijk het inmiddels is om zo’n scan te maken.

Als een object eenmaal gescand is kan het gebruikt worden in Sketchfab, een populair platform voor het publiceren en ontdekken van 3D, AR en VR content. Daar kan je jouw scan omzetten in augmented reality of ze toevoegen aan games gemaakt met de Unreal Engine. Voor dat laatste is dit allemaal natuurlijk vooral bedoeld.

RealityScan werkt op iedere iPhone en iPad waar iOS 16.0 of later op staat. Er zou ook gewerkt worden aan een versie voor Android, maar het is nog niet bekend wanneer die het levenslicht zal gaan zien.

Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
Maak makkelijk gratis 3D scans met RealityScan
6 december 2022 - 17:58    reactie #1
geplaatst door: Jurriaan
Waarom deze app dan zo ontzettend veel gegevens van de gebruiker moet verzamelen is mij dan weer een raadsel.
MBA '20 M1| SE1 & 2 iOS 15/16 | Air2 iPadOS 15 | ATV 4K MKI |