geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacBookProRetinaDisplay-13inch-2012.jpg
MacBook Pro Retina 2015 niet meer door Apple verkocht
Toen Apple in 2016 voor het eerste de MacBook Pro modellen met een compleet nieuw design uitbracht was dat niet zonder controverse. Vooral Apple's besluit om veel aansluitingen te laten vallen en voor alleen USB-C aansluitingen te kiezen viel niet bij iedereen in goede aarde.

Waarschijnlijk was dat de reden dat Apple de MacBook Pro uit 2015 in het programma hield, zo werden klanten die persé al die aansluitingen wel wilden hebben ook bediend. Maar nu dat Apple de MacBook Pro modellen een grote update gegeven heeft is er kennelijk besloten in Cupertino dat het doek valt voor de MacBook Pro Retina uit 2015.


In het vergelijk hierboven kan je zien dat de allereerste versie met het nieuwe design in 2016 al veel meer presteert dan de MacBook Pro Retina 2015, met name de nieuwe 6-core modellen zullen die inmiddels erg ver achter zich laten.

De aansluitingen zullen voor de meesten allang geen probleem meer zijn, voor de meeste oudere apparatuur kan je voor erg weinig verloopkabeltjes kopen naar USB-C. Wat je waarschijnlijk wel zal missen is de MagSafe aansluiting, maar ook daar oplossingen voor, zoals de BreakSafe van Griffin.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.Griffin-BreakSafe.jpg
MacBook Pro Retina 2015 niet meer door Apple verkocht


Als laatste het toetsenbord: er zijn mensen die daar grote problemen hebben in de nieuwe modellen, rotzooi onder toetsen zou voor problemen zorgen die lastig op te lossen zijn. Apple heeft daar inmiddels een reparatieprogramma voor opgestart, maar deze problemen zouden volgens Apple alleen maar bij een klein percentage van de MacBook Pro modellen in gebruik voorkomen.

Mocht je toch nog graag een nieuwe MacBook Pro Retina 2015 willen hebben, dan is het aan te raden om snel te beslissen. Bij Apple zijn ze dus uit het programma, maar de kans is groot dat er nog wel dealers zijn die ze op voorraad hebben.


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
Informatie over producten of diensten op MacFreak onder de aandacht brengen is hier te vinden.