Wat Apple doet in de strijd tegen Covid-19
geplaatst: 28 maart 2020 - 11:45
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Appel.jpg
Wat Apple doet in de strijd tegen Covid-19
Je kon hier begin deze week al lezen dat Apple in zowel Italië als de VS doneerde voor de strijd tegen het nieuwe coronavirus. Inmiddels heeft Apple 10 miljoen maskers gedoneerd in de VS, en is ook bezig om te zorgen dat die in Europa ook bij de juiste instanties terecht komen.

In Nederland kreeg bijvoorbeeld het ministerie van VWS 100.000 mondkapjes van Apple. Die waren eigenlijk bedoeld voor de eigen medewerkers, die overbleven nadat de fysieke Apple Stores allemaal ‘tot nader order’ gesloten werden. Daarnaast heeft Apple een website en app gelanceerd in de strijd tegen deze ziekte, in dit persbericht kan je er alles over lezen. In het Engels, want het persbericht, de website en de app zijn jammer genoeg allemaal helemaal gericht op de VS. Misschien logisch voor een Amerikaans bedrijf, maar wel jammer voor een bedrijf dat zo internationaal opereert.


Dat geldt trouwens ook voor deze website, onder de vrijwilligers die daaraan werkten zitten ook meerdere werknemers van Apple. Daarnaast ook mensen van Amazon en Google.

In de tussen tijd kunnen wij voor Nederland het best terecht op de site van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), zowel voor actuele informatie als antwoorden op veelgestelde vragen. Ben je op zoek naar meer gedetailleerde informatie, die is hier te vinden en voor België kan je op deze site terecht.
met dank aan forumlid ‘puk1980’, die dit nieuws als eerste meldde
geplaatst door: Robert
antw: Wat Apple doet in de strijd tegen Covid-19
reactie #1 geplaatst: 29 maart 2020 - 18:16
Zijn die afgekeurde en nu teruggeroepen mondkapjes de door Apple gedoneerde mondkapjes of zijn die juist wel goed bevonden?
geplaatst door: peerzwart