geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS16-icoon.jpg
Makkelijk onderwerp kopiëren en plakken in iOS 16 en macOS Ventura
Misschien had je het al gezien tijdens de keynote van de WWDC: in iOS 16 is het heel erg makkelijk om een onderwerp uit een foto te kopiëren en plakken, waar we tot nu toe een app als Photoshop voor nodig hadden. Wat er niet bij verteld werd is dat dit ook werkt in het nieuwe macOS Ventura.

Kennelijk is kunstmatige intelligentie op dit gebied al zover dat deze functie in bijna alle gevallen goed werkt, pas als de voor- en achtergrond heel erg dicht bij elkaar liggen gaat het wel eens mis. Hieronder zie je bijvoorbeeld hoe makkelijk de auto en de toeschouwers uit verschillende foto’s gehaald kunnen worden en tegen een witte achtergrond gezet. En dat terwijl de achtergronden van de originele foto’s niet de makkelijkste zijn, met name bij de foto van de toeschouwers.


In de presentatie van macOS Ventura kwam dit niet eens aan bod, maar is het ook mogelijk. Daarvoor moet de foto op je Mac staan, en werkt het als je die opent met Snelle weergave (Quick Look). Dat doe je door een bestand te selecteren (één keer klikken) en dan op de spatiebalk te drukken. Meer daarover kan je hier lezen.

In Ventura kan je dan met een rechter-muisklik (of Control-klik) de optie “Kopieer onderwerp” (Copy subject) te kiezen. In de video hieronder komt ook deze optie voorbij.
 #iOS #macOS #Tip
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: Jurriaan
Indrukwekkend.
Moet de foto met een iPhone gemaakt zijn?
MBA '20 M1| SE1 & 2 iOS 15/17 | Mini6 iPadOS 17 | ATV 4K MKI  TVOS17|
geplaatst door: GeorgeM
Moet de foto met een iPhone gemaakt zijn?
In de tweede video wordt een foto Tim Cook van het internet geplukt, lijkt dus geen vereiste te zijn.