geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadAir2022-icoon.jpg
Meer dan 60 procent van de omzet bij tablet-chips is voor Apple
Je kon eerder vandaag hier op MacFreak al lezen dat maandag iPadOS waarschijnlijk een hoofdrol krijgt tijdens de keynote. Dat is logisch, de iPad is nog steeds erg belangrijk voor Apple, vooral vanwege de omzet en winst die dit segment nog steeds brengt.

Daarom is het de moeite om even te kijken naar deze cijfers van Strategy Analytics over het afgelopen jaar. Daarin is te zien dat de markt voor chips van tablets in het afgelopen jaar 12 procent groeide, en dat nog steeds het leeuwendeel van de omzet in deze markt bij Apple terecht komt: 62,2 procent. Apple heeft dan ook ruim voldoende budget voor research and development.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPadRevenue2021StrategyAnalytics.jpg
Meer dan 60 procent van de omzet bij tablet-chips is voor Apple


De 12 procent voor Intel op de tweede plaats is ook meteen alles wat Intel nog hier in de melk te brokkelen heeft, 89 procent van de verkochte tablets in het afgelopen jaar draaiden op een Arm-chip.

Uit het rapport:

Citaat
Apple, MediaTek and Unisoc posted shipments growth, while Allwinner, HiSilicon, Qualcomm, Rockchip and Samsung LSI saw shipment decline in 2021. MediaTek maintained its leading position in the non-Apple tablet AP market, driven by its design wins at Amazon, Lenovo, Samsung and others. On the other hand, Qualcomm shifted focus to premium tablets and saw a 15 percent shipment decline in 2021.
Vrij vertaald:

Citaat
Apple, MediaTek en Unisoc zagen verscheepten meer, terwijl Allwinner, HiSilicon, Qualcomm, Rockchip en Samsung LSI dat in 2021 juist zagen dalen. MediaTek behield zijn leidende positie op de markt voor niet-Apple-tablets, dankzij de succesvolle designs voor Amazon, Lenovo, Samsung en anderen. Qualcomm verlegde de nadruk naar tablets in het hogere segment, en zag een daling in 2021 van 15 procent.


 #iPad
Informatie over producten of diensten op MacFreak onder de aandacht brengen is hier te vinden.