geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch5Hartslag-icoon.jpg
Meet Apple Watch straks ook bloedsuikerspiegel, bloeddruk en meer?
Sinds het moment dat besloten werd om de Apple Watch vooral in te zetten voor fitness en gezondheid, probeert Apple dit slimme horloge voor veel meer dingen in te zetten. Dat zou in de toekomst ook kunnen voor de bloedsuikerspiegel, bloeddruk en het gehalte aan alcohol in het bloed.

Want dat zijn de velden waarmee het bedrijf Rockley Photonics zich bezig houdt. En volgens de registratie bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission drijft dat bedrijf op maar een paar klanten, waarvan de grootste Apple is. In 2019 waren die twee klanten al goed voor 99,6 procent van de omzet van Rockley, in 2020 was dat zelfs de volle 100 procent.


Voor welk aandeel van die 100 procent Apple goed is blijkt niet uit deze cijfers, maar Apple werkt in ieder geval zeer intensief met Rockley Photonics samen.

In de video hierboven kan je zien dat Rockley op dezelfde manier als Apple zelf al doet, de gegevens verkrijgt door met LEDs door de huid te meten. De unit in de video lijkt erg groot voor een Apple Watch, en het constant meten waar ze het over hebben zou natuurlijk nogal een aanslag zijn op de batterij.

Waarschijnlijk zijn dit de gebieden waarop Rockley Photonics met Apple samenwerkt en doorontwikkelt.

geplaatst door: Loureiro
Doorlopend meten van bloedsuikerwaarden etc. via de AppleWatch zou mooi zijn. Momenteel kan je CGM (Continuous Glucose Monitoring) reeds toepassen via de Freestyle LibreLink app op iOS en Androïd smartphones. Dit systeem wordt geproduceerd door de firma Abbott, maar zeer waarschijnlijk hebben andere fabrikanten gelijkaardige systemen ontwikkeld?