geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS14-icoon.jpg
Met iOS 14.5 wordt ontgrendelen met een masker weer mogelijk
Het is al heel erg lang mogelijk om je Apple Watch te ontgrendelen met je iPhone. Het enige wat je daarvoor moet doen is je iPhone één keer ontgrendelen, je Apple Watch zal dan automatisch ook ontgrendeld worden. Meer informatie daarover is te vinden op deze pagina.

De andere kant op, dus iets ontgrendelen met je Apple Watch, was al mogelijk, maar dan alleen met je Mac. Dat kan met een Apple Watch 3 of later, de eisen voor je Mac zijn hier te vinden. Nu we door de Corona-crisis allemaal mond-neuskapjes dragen zou het natuurlijk ideaal zijn als hetzelfde mogelijk zou zijn met de combinatie van een Apple Watch met een iPhone, waarbij de aanwezigheid van een gekoppelde Apple Watch voldoende zou zijn voor het ontgrendelen.


Dat laatste is wat Apple mogelijk heeft gemaakt in de beta-versie van iOS 14.5, zoals je hierboven kunt zien.

In één klap maakt Apple het hiermee niet alleen mogelijk om je iPhone weer net zo makkelijk te ontgrendelen als voor de Corona-crisis, tegelijkertijd wordt hiermee een Apple Watch nóg aantrekkelijker gemaakt. Cynici zullen waarschijnlijk zeggen dat Apple dit alleen maar doet om meer Apple Watches te verkopen, gebruikers als ik (die al een Apple Watch hebben) zullen er alleen maar héél erg blij mee zijn.

Ondertussen maakt het duidelijk dat ik met de titel en de inhoud van dit nieuwsbericht de plank waarschijnlijk goed missloeg.


met dank aan forumlid 'Spooter', die dit nieuws als eerste meldde op het forum #AppleWatch #iPhone
Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.
geplaatst door: Dick de Roos
Citaat
Cynici zullen waarschijnlijk zeggen dat Apple dit alleen maar doet om meer Apple Watches te verkopen, gebruikers als ik (die al een Apple Watch hebben) zullen er alleen maar héél erg blij mee zijn.
Ik ben daar dus niet zo blij mee, want wij hebben geen Apple Watch.
Zolang de mondkapjes blijven, zou een Touch ID voor ons handiger geweest zijn.
Of een snelle overschakeling op de toegangscode.
geplaatst door: Mondo Cane
En ik ook niet want ik heb een Watch series 2 (waarbij dit ook net zo goed kan).
Als je niet weet waar je naartoe gaat, zal ieder pad je daar brengen.
geplaatst door: Frans Richard
Ik juich ontgrendelen van de iPhone met Apple Watch van harte toe en hoop dat ze dat ook voor de iPad mogelijk gaan maken. Eigenlijk zou het gewoon tussen alle devices (gekoppeld aan dezelfde Apple ID), moeten werken. Breng je, bijvoorbeeld, een ontgrendelde iPhone dicht in de buurt van een iPad, dan ontgrendelt deze. Het moet natuurlijk wel echt dicht in de buurt zijn, enkele centimeters of zo.
geplaatst door: Flix
En daar zou een probleem kunnen liggen, want ik betwijfel of het BT protocol afstandmeting accommodeert. En dit kan Apple alleen implementeren als het ook 100% veilig is.