Is Apple News+ een tientje per maand waard?
geplaatst: 27 maart 2019 - 12:26
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/News-icoon.jpg
Is Apple News+ een tientje per maand waard?
Wij zullen er nog even op moeten wachten, maar in de VS hebben ze sinds de iOS 12.2 en macOS 14.4 updates de mogelijkheid om meer dan 300 publicaties in News+ te zien. In de video hieronder kan je alvast goed zien hoe die werkt, en of het mogelijk wat voor jou is als deze bij ons komt.

Waar veel nieuws-organisaties tot nu toe de content als PDF publiceerden zijn er nu al een behoorlijk aantal die het interactieve Apple News Format (ANF) gebruiken. Apple liet daarvan tijdens de keynote National Geographic zien, niet voor niets, hieronder kan je zien dat die daar nu al maximaal gebruik van maken. Daarbij levert Apple in de VS onder andere een hoop content van The Wall Street Journal, voor volledige toegang daarvan betaal je bij die krant zelf maar liefst 40 dollar per maand. De kans dat dit succesvol gaat worden in de VS lijkt dan ook groot.


Mocht het Apple ook lukken om dat soort deals bij ons te sluiten en veel publicaties hierin mee te krijgen, dan zal Apple News+ bij ons ook erg aantrekkelijk worden. Aan de presentatie van de content zal het in ieder geval niet liggen, met name op een iPad ziet het er erg aantrekkelijk uit.

Mocht je willen weten welke magazines op dit moment in de VS beschikbaar zijn in Apple News+, de complete lijst van 251 stuks zijn te vinden op deze pagina, waarbij je ook kan zien welke daarbij PDF of ANF gebruiken.Maandelijks trekt MacFreak bijna 70.000 bezoekers, die hier gemiddeld 5 minuten zijn. Al deze mensen zijn te bereiken door onder andere sponsoring, advertenties of pagelinks; alle mogelijkheden daarvoor zijn op deze pagina te vinden.
geplaatst door: Robert
antw: Is Apple News+ een tientje per maand waard?
reactie #1 geplaatst: 27 maart 2019 - 13:44
Ik weet het niet met deze ontwikkeling. Wellicht dat het technisch allemaal perfect is, maar Apple kennende zullen ze wel een flinke marge vragen aan de deelnemende media. En dat in een tijd waarbij het voor veel kranten en magazines lastig is om de broek op te houden.
Laatst bewerkt op: 27 maart 2019 - 15:38 door Brinky
geplaatst door: Brinky