geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/SwiftPlaygrounds-icoon.jpg
Met Swift Playgrounds 4 kan je ook vanaf een iPad apps indienen
Op de WWDC in juni beloofde Apple een nieuwe versie van Swift Playgrounds, en inmiddels is het bijna zover: een aantal ontwikkelaars is uitgenodigd om de beta-versie van Swift Playgrounds 4 te testen. De grooste verandering is zonder twijfel dat je daarmee geen Mac meer nodig hebt.

Met Swift Playgrounds 4 kan je een project ook direct vanuit Xcode op de iPad naar de App Store uploaden, waarmee de iPad ook meteen weer een stap neemt naar een meer volwassen platform. Een ontwikkelaar heeft een aantal schermafbeeldingen aan 9to5Mac gestuurd waarin we nu al kunnen zien hoe dit in zijn werk gaat. Dat mag natuurlijk niet volgens de NDA, maar schermafbeeldingen zijn moeilijk te traceren.

https://9to5mac.com/wp-content/uploads/sites/6/2021/11/Swift-Playgrounds-4-2.jpg
Met Swift Playgrounds 4 kan je ook vanaf een iPad apps indienen


Als je een app via App Store Connect indient kan je ook een icoontje aanmaken door een kleur en een symbool te kiezen. Verder kan je in Swift Playgrounds 4 zien wat er verandert in je project terwijl je typt, dat werkt als anderen meewerken aan een project wat via iCloud Drive gedeeld wordt.

Verder is het mogelijk om apps schermvullend te testen, de verschillende SwiftUI controls uit te proberen, alle bestanden in een project te doorzoeken, er zijn automatische suggesties voor code en je kan makkelijk schakelen tussen Swift Playgrounds en Xcode, en natuurlijk ook vice versa.

Let op, voor deze beta-versie van Swift Playgrounds 4 is iPadOS 15.2 nodig, nu is dat ook in de beta-fase en ook alleen voor ontwikkelaars beschikbaar. Swift Playgrounds 4 wordt waarschijnlijk tegelijk met iOS en iPadOS 15.2 uitgebracht, mogelijk nog voor het eind van dit jaar, maar anders in ieder geval in het begin van het komend jaar. #SwiftPlaygrounds #iPad #iPadOS
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
geplaatst door: puk1980
Na "iedereen kan fotograferen!" krijgen we nu "iedereen kan programmeren!".

Het is even afwachten wat dit voor juweeltjes in de App Store gaat opleveren.  :wink:
Certified Terminal Guru.