geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadPro2020-11-inch-icoon.jpg
Ming-Chi Kuo: Mini-LED Displays maken debuut in volgende iPad Pro
Er gaan al een tijd geruchten dat Apple bezig met de overstap naar Mini-LED Displays, volgens de goed ingevoerde analyst Ming-Chi Kuo zouden deze al in de nieuwe iPad Pro modellen gaan verschijnen. Dat zou ook een wat groter onderscheid creëren tussen de nieuwe iPad Air en de iPad Pro modellen.

In de eerste ronde van geruchten werd Epistar als fabrikant van deze schermen genoemd, volgens Ming-Chi Kuo klopt dat. Maar volgens hem zou Apple inmiddels ook met andere fabrikanten bezig zijn, waaronder Sanan. Dat betekent ook dat we niet meer in de fase van technologische ontwikkeling zitten maar dat er inmiddels opgeschaald wordt, een fase waarin de kosten meer aandacht krijgen. Bij Sanan zou de yield (de hoeveel goede mini-LEDs die het weet te maken per batch) prima zijn, terwijl juist Epistar daar problemen mee zou hebben.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPadPro2020MetMagicKeyboard.jpg
Ming-Chi Kuo: Mini-LED Displays maken debuut in volgende iPad Pro


Volgens Ming-Chi Kuo zouden niet alleen alle iPad Pro modellen mini-LED schermen krijgen, ook meerdere macs zouden ermee uitgerust worden. Maar de iPad Pro’s zouden de eerste zijn waarin Apple deze nieuwe techniek gaat gebruiken.

Mini-LEDs leveren meerdere voordelen, waaronder diepere zwarten, hoge lichten met nog meer helderheid, rijkere kleuren en beter contrast. Ook kan er door de toename van het aantal LEDS nog meer detail weergegeven worden. Het nadeel is de prijs, ze zijn op dit moment nog een stuk duurdere dan ‘gewone’ LEDs.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.13-inchMacBookPro2020AffinityPhoto.jpg
Ming-Chi Kuo: Mini-LED Displays maken debuut in volgende iPad Pro


Mini-LED vs. Micro-LED vs. OLED

Apple werkt ook aan micro-LED, waarvan de voordelen nog groter zijn. Maar de prijzen daarvan liggen op dit moment waarschijnlijk nog te hoog, ook omdat de yields daarbij vaak nog lager liggen. En OLED wordt door Apple alleen in iPhones gebruikt om dezelfde reden, ook daar liggen de kosten bij grotere schermen nog te hoog.

En waar OLED het nog wint van mini-LED komt micro-LED in vergelijkingen als de winnaar uit de bus. Het lijkt dan ook voor de hand te liggen dat Apple nu inzet op mini-LED om uiteindelijk op micro-LED uit te komen, zowel voor iPads als Macs. #iPadPro #miniLED #MacBookPro #MacBookAir #iMac

Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.