geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/2020MacBookAir-M1-icoon.jpg
Mis je het geluid van een ventilator? There’s an app for that!
Heb je een M1 MacBook Air, Mac mini, 13-inch MacBook Pro of 24-inch iMac dan weet je het: die doen hun werk doodstil. De MacBook Air heeft geen ventilator, maar de Mac mini, 13-inch MacBook Pro en 24-inch iMac wel, maar die hoeft zelden of nooit in actie te komen.

De reden is simpel: de M1 chip is niet alleen erg krachtig, maar vooral ook erg efficient. En dat merk je niet alleen door de enorm toegenomen batterijtijd van de M1 MacBook Air en 13-inch MacBook Pro, maar dus ook aan het ontbreken van het gezoem van de ventilator. Maar mogelijk mis je dat oude en vertrouwde gezoem, wat toch betekende dat je Macje echt héél hard voor je aan het werk was. Geen probleem, there’s an app for that!

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.24-inch-iMac2021MacBookPro-macOSMonterey.jpg
Mis je het geluid van een ventilator? There’s an app for that!


Deze app heet heel erg toepasselijk FanFan, want hij is bestemd voor iedereen die een fan (= enthousiaste aanhanger) is van de fan (= ventilator). Deze app is te vinden op deze pagina en kost niets. Dat het allemaal om een grap gaat is ook te zien aan deze tekst:

Citaat
state of the art Fan Simulation Engine (patent pending)
De systeemeisen voor deze app zijn macOS 11 (Big Sur) en een Apple Silicon Mac, op dit moment dus alleen de hierboven genoemde Macs met een M1 chip.


met dank aan forumlid ‘puk1980’, die dit nieuws als eerste meldde op het forum #AppleSilicon
Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.
geplaatst door: orange
Net als elektrische auto's (ja, ik kijk o.a. naar jou BWM) die motorgeluid simuleren.
Of Ford die bij haar nieuwe Mustang de geur van benzine kan leveren.

 :happy:
'orange' = Karel-Willem
geplaatst door: Appelflap
Ventilatorgeluid mis ik niet echt, maar er zijn wel 2 screensavers die Apple uit zijn systeem gehaald heeft en die ik graag zou terugzien: De vliegende applicatie ikoontjes, maar vooral de mozaiek screensaver die van verschillende foto's één nieuwe foto maakte.
geplaatst door: A Henket
Mijn MacBook Pro tref ik s ochtends al blazend aan. Overdag heb ik noise cancellation dus merk ik het niet zo maar eigenlijk slaat het nergens op. Einde van het jaar kijk ik uit naar een laptop zonder die belachelijke oververhitting de hele dag.
geplaatst door: anraadts
@A Henket: volgens mij moet je daar eigenlijk een nieuw draadje over opstarten, maar toch even deze twee: ik hoop dan dat je jouw MacBook Pro niet dichtgeklapt laat staan, en vraag me af of je het stof daar al eens uitgeblazen hebt.