Nieuws, feedback en meer > Nieuwsberichten en reacties

Moedige stap WTA: alle tenniswedstrijden in China geschrapt

<< < (2/8) > >>

MacFrankie:

--- Citaat van: bacon,  3 december 2021 - 12:08 ---Een grote (laffe) misvatting dat sport niets met politiek te maken heeft.

--- Einde van citaat ---
Wat impliceer je hier, bacon, dat ik laf ben?

De geopolitiek heeft invloed op alles.

Ik vind dit een goede stap van de WTA, alleen ik baal ervan dat dit van een sportbond moet komen, en dat het niet een politiek statement van de EU of de VS is.

De VS heeft Huawei gedeeltelijk in de ban gedaan, maar dat raakt Google en Apple niet, net zoals het effect op de gemiddelde westerling: die merkt het niet.

China in de ban doen doet pijn. Wil je die pijn verzachten, dan had je 10 jaar geleden de productie al naar andere (liefst westerse) landen moeten brengen. En dan de grondstoffen nog...

bacon:
MacFrankie, ik bedoel jou helemaal niet. Ik bedoel het in het algemeen. Met name als een sporter zegt dat sport niets te maken heeft met politiek vv. Of niets zegt, zoals Verstappen in Saudie Arabië. Dit in tegenstelling tot Hamilton die met een regenboog-helm rijdt. Wat is het verschil tussen een sporter en een ander (prominent) beroep? Dat het wat uithaalt is in Zuid Afrika bewezen. Het apartheidsregiem is indertijd ten val gebracht door een grote boycot. O.a door een sportboycot.

MacFrankie:
@bacon: dank, duidelijk!

Dan bedoelen we hetzelfde.

Goed dat de WTC deze stap heeft genomen. Nu de politiek nog, dat maakt de weg vrij voor andere sportbonden en bedrijven.

Bedrijven kunnen al starten door zoveel mogelijk productie uit China te verplaatsen naar andere delen van de wereld.

Paradijs:
Frankie, je bent een stukje in je tekst vergeten:

--- Citaat van: MacFrankie,  3 december 2021 - 15:38 ---Bedrijven kunnen al starten door zoveel mogelijk productie uit China te verplaatsen naar andere delen van de wereld.

--- Einde van citaat ---
…….en wij als consument hogere prijzen voor die artikelen accepteren.

MacFrankie:
Ja, dat is een gevolg.

Maar ik denk dat het wel mee zal vallen. Fabrikanten vragen wat ze kunnen vragen. Op een gegeven moment is de rek eruit; fabrikanten zullen ook een deel op zich nemen. Plus transport is minder dus goedkoper.

Het zal ook een positief effect op het milieu hebben!

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie