Hoor altijd de standaard reacties: zo lang je geen zware video bestanden renderen etc....
Maar ik zou zeker gezien de levensduur van een Mac voor werkgeheugen uitbreiding gaan.

Hoe vaak heb je niet 10 tabbladen openstaan en 5 /6 apps of bestanden. Beetje Office erbij draaien en dan is het echt wel fijn om wat werkgeheugen over te hebben
geplaatst door: Smugmarty
Kind Regards, Smug.
@boiing:

Heel eenvoudig, met VLC  :cool:

Die .avi kwam uit zo'n 4D programma, heel inefficiƫnte bestanden levert dat op, en zodoende gemakkelijk te comprimeren, zo blijkt.
geplaatst door: gPod
g i d e on
Ah ok, dank gPod. Dat verklaart het wel. Ik vond het al extreem snel, een echte .avi film duurt een stuk langer om te hercoderen op vergelijkbare hardware (minuutje of 6). Misschien dat het dan wel uit gaat maken, dat geheugen.
geplaatst door: boiing
Ja ik stond er ook van te kijken hoor. Heb vandaag ook meerdere mp4 bestanden (h264) moeten verkleinen tot behapbare bestandsgrootte, van zo'n 400 naar 100 MB, dat duurt bijvoorbeeld al aanzienlijk langer. Heeft echt te maken met hoe complex het bronbestand is om te comprimeren. Of RAM daar een grote rol in speelt weet ik niet, wel leuk om eens wat te testen.

On-topic, ik zou ook gaan voor maximaal RAM geheugen als je relatief lang met een Mac doet. De afschrijving per jaar van die extra uitgave is bijna te verwaarlozen.
geplaatst door: gPod
g i d e on